Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Çizgi roman üssü

Çizgi roman sevdalısı Fuat Aktüre'nin dükkanında çizgi romana ilişkin aradığınız her şeyi bulmanız mümkün.

|

Dükkanın adı Kaan Comics Shop. Sahibi Fuat Aktüre. Daha içeriye adımınızı atar atmaz çok farklı bir dünyanın kapılarını araladığınızı farkediyorsunuz. Bir anda raflar dolusu çizgi roman sizi karşılıyor.
Bu dükkanda çizgi romanla ilgili her şeyi bulmak mümkün. Sadece romanlar değil, bunlarla ilgili rozetler, posterler, figürler de dükkanın bir parçası. Fuat Bey ve yardımcıları bu dükkan için iki yıldır çizgi roman topluyor ya da toplayanlardan satın alıyorlar. Ayrıca yurtdışından da kitap getirtiyorlar. Kendi koleksiyonlarındaki yüzlerce kitabı da buraya taşımışlar.
"İlk olduğumuz için parayı pek düşünmüyoruz," diyor Fuat Aktüre ve devam ediyor: "Önemli olan bu işi herkese sevdirmek, seven ve bulamayanlara da yardımcı olmak. Açılmadan önce bile birçok müşteri gelip bizi tebrik etti. Bu işin aşığı çok fazla. Öyle insanlar geliyor ki beş sene önceki maceraları kare kare tartışabiliyorlar. İnsanlar bu işe aç. Kendisi gibi seven ve kolleksiyon yapanlarla sohbet etmek bu sevgilerini paylaşmak istiyorlar. Biz de bu yüzden bir fan club kurmayı bile düşünüyoruz. Buraya gelsinler ve sohbet etsinler, yılların birikimini hiç utanıp sıkılmadan ortaya döksünler diye."
"Benim cennetimi yapmışsınız," diyen bir müşterinin de belirttiği gibi Türkiye'de bir eşi daha olmayan bu dükkan, çizgi roman aşıklarını doyurabilecek gibi gözüküyor. Sadece tek tek değil, takım olarak da satılan çizgi romanların fiyatları, eskiliği, yıpranmamışlılığı ve bulunmazlığına göre değişiyor. "Diyelim ki 150.000 lira etiketli bir romanı ben bir milyona alıyorum," diyor Fuat Bey. "Takımsa, 87 taneyse hepsine 87 milyon ödüyorum. Piyasada o seriden kalmıyor. Ben de ona göre bir fiyatlandırma yapıyorum. Toplamak isteyenler de gelip alıyor. Zaten koleksiyonculuk bu demek. Aramak, bulmak ve ne olursa olsun almak."
350 milyon liraya satılan "Binbir Roman"ın takımı dükkandaki en pahalı parça. En ucuz ise 10 bin liraya satılan "Conan"lar. "Alaska"lar ise en çok aranan ve en zor bulunanlar arasında.
"Birçok kişinin buraya gelecek vakti bile yok. Çoğu çok yoğun işadamları. Biz de onlarla iyi ilişkiler kurarak istedikleri romanları kendilerine ulaştırmaya çalışacağız," diyen Fuat Aktüre, sadece çizgi romanların değil, kitapların da satışa sunulacağını açıklıyor. Bu kitapların özelliği, çizgi romanlardaki kahramanların ortaya çıkmasında çok büyük pay sahibi olmaları.
Müşteriler arasında bizim hiç bilmediğimiz ilişkiler de var. Örneğin "Tex" hastası bir adam muhakkak "Arsen Lüpen" de arıyor.
Eğer çizgi romanla ilgileniyorsanız ve yıllardır bir seriyi tamamlayabilmek için çırpınanlardansanız, cennetiniz Kadıköy, Güneşli Bahçe Sokak, Numara 72'de. Gidin, sohbet edin, kahramanlarınızın posterlerini ve figürlerini görün. Aradığınızı orada bulacağınızdan hiç kuşkunuz olmasın.

42 yaşındayım. 25 yıldır çizgi roman topluyorum. Çizgi roman okumaya yedi sekiz yaşlarında başlamıştım. Kimi atıldı, kimi satıldı. İnsan yaşı geçtikçe bir hobiye ihtiyaç duyuyor. Ben de bildiğim bir şeyle uğraşayım dedim. Çizgi romanlarla daha ciddi bir şekilde ilgilenmeye başladım. En sonunda da Türkiye'deki eksikliğin farkına varıp, bu işe başladım. Evde kendime sakladığım, satmaya kıyamadığım çizgi romanım yok.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.