Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Crowe: Bağımsız bir ülkeyi işgal ettik

Avustralyalı oyuncu ve yönetmen Russell Crowe, Türkiye’de çekilen yeni filminin tanıtımında, “Aramızda hiçbir anlaşmazlık olmayan bağımsız bir ülkeyi gerçekten işgal ettik” ifadesini kullandı.

|

Crowe, Kanal 7 televizyonunda yayınlanan özel röportajında, ‘The Water Diviner’ filmine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sunucu Mike Willesee’in sorularını yanıtlayan Crowe, “Bence 100 yıl sonra bu mitolojiye açıklık getirmek lazım ve millet olarak olgun davranıp karşı tarafın anlattığı hikayeyi hesaba katmamız gerek. Çünkü, biliyorsunuz aramızda hiçbir anlaşmazlık olmayan bağımsız bir ülkeyi gerçekten işgal ettik” dedi.
Willesee, böyle bir söylemi ilk kez duyduğunu ifade ederken, Crowe, “Kahramanlıklar hakkında istediğimiz kadar konuşabiliriz, benim için çok daha önemlisi, boşuna heba olan hayatlar” dedi. Avustralyalı Oscar’lı oyuncunun programa eşofmanıyla katılması ise bazı hayranları tarafından sosyal medyada eleştirildi. ‘The Water Diviner’ filmi için 2 Aralık’ta Sydney, 3 Aralık’ta ise Melbourne’de gala yapılacak.

Özel fragman
Başrollerinde Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan’ın da yer aldığı ülkemizde ‘Son Umut’ ismiyle yayınlanacak filmin Türkiye’ye özel dublajlı fragmanı da yayınlandı. Film Türkiye’de savaşın 100’üncü yılında, 26 Aralık’ta izleyiciyle buluşacak.

Sert cevap geldi

Russell Crowe’un Gelibolu savaşları konusundaki yorumlarına sert cevap geldi. Avustralya Ordusu’ndan Tümgeneral David McLachan, ‘hikayenin diğer tarafının zaten bilindiğini’ ifade etti. “Türkiye’nin Gelibolu’daki anma törenlerine izin vermesi olgun ilişkinin göstergesidir” şeklinde konuşan McLachan, “Biz savaşı övmeyiz” dedi. Crowe’un tarih bilgisini sorgulayan McLachan, “Sanırım Russ tarih dersinde uyuyordu. Biz savaştaydık ve savaşlarda yabancı ülkeleri işgal edersiniz” dedi.
DIŞ HABERLER

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.