Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Diğer şubelere ders oluyor

Bir zamanlar ‘iş yapmaz’ algısının en kuvvetli olduğu mekanlardı otellerin roof’ları! Şimdilerdeyse şehrin yaz sosyalliği bu teraslarda... Bu trendi başlatanların başında gelen Spago, başarısıyla tüm dünyadaki şubelere ders oluyor.

|

Oscar davetlerinin büyük şefi Wolfgang Puck’ın markası Spago, iddialı açılışına rağmen, beklenen ilgiyi başlarda görmedi. Önce global reçete yemekleri pek anlaşılamadı, ambiyansı soğuk bulundu. Sonrasında yatırımcı Demet Sabancı-Cengiz Çetindoğan çifti, personel transferleriyle bire bir ilgilenerek, markayı arzuladıkları seviyeye getirmek için son bir deneme yaptı. Hatta kulislerde bu deneme tutmazsa markanın kapanıp, farklı bir konseptte başka bir isimle açılacağı konuşuluyordu.

Rafine yerelleşme

Genel müdür Deniz Zengin’in liderliğinde başlayan değişimler sonuç verince, bir yıl içinde Spago İstanbul, şehrin en popüler mekanlarından biri oldu. Sektörün yıldız personelleri ekibe katıldıktan sonra, sosyalliği besleyen bar ve lounge bölümleri revize edildi. Hem yemeklerde hem de eğlencede, global operasyonun da takdirini kazanan ‘rafine yerelleşmeyle’ başarı sağlandı. Şube başarısından etkilenen Wolfgang, markanın şefi Cihan Kıpçak’ı Oscar yemeği için kendi mutfağına davet edip, Hollywood’a kebap yedirdi.

Deniz Zengin’in liderliğinde başlayan bu başarının ardından Spago İstanbul, global markanın 100’e yakın şubesinde örnek gösterildi. Bu başarı, soru-cevap ve uygulamalarla başta Beverly Hills olmak üzere, tüm şubelerde operasyon ortağı Alex Resnick tarafından ‘rafine yerelleşme’ olarak anlatılacak.

Gençler ‘doğal’ star seviyor

Michael Jackson taklidi yapıp, star algısı Madonna olan bir nesilden gelmenin verdiği bir durum sanırım 90’lı yıllarda doğan yıldız isimlerin samimiyetini sorgulamak. Tüketimi körükleyenlerin çocuk ve gençler olduğunu düşününce, ikon çağının sürdürülebilmesi tabii ki mümkün değil. İşte o çocuk ve gençlerin en sevdiği isimlerden biri olan Anne Marie’yle tanışma fırsatı buldum. Şarkıcıyla konser verdiği Regnum Carya’daki özel havuzlu villasında, şişme flamingolarına bakarak, sohbet ettik.

Marie, kırmızı spor takım, altında Balenciaga spor ayakkabılarıyla karşıladı bizi... Bu rahat kıyafetiyle sahneye de çıktı. Sadece giyimi değil, yedikleri de bir star programından uzaktı! Her öğün iki porsiyon tükettiğini anlatırken, menajeri de kahkahalar atıyordu. Güzel anlarını sosyal medyadan paylaşıyor, gerçek halini her cümlesinde ve hareketinde gösteriyor. Onu görünce, çocuk ve gençleri daha iyi anladım. Doğallık onlar için müzikten bile önemli! Bu arada; Anne Marie’nin bizim yemeklerle tanışması, Türk komşusunun zengin sofralarından gelmiş.

İş insanları sırada

Şu sıralar sıklıkla duyuyorsunuzdur ‘gaming’ (oyun oynama) çılgınlığını. Türkiye’de 30 milyon kişinin bulunduğu bu durum, yeni bir yatırım aracı oldu. Mark Cuban, Magic Johnson ve Ashton Kutcher, bu işi ilk körükleyenlerden... Türkiye’deyse Ali Koç, Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, Les Benjamins’in kurucusu Bünyamin Aydın kendilerine takım kurdu.

Birçok iş insanı da kendi takımları için sırada! Türkiye’deki e-spor şampiyonalarının organizatörü Multiplayer’ın kurucusu Merthan Yalçın bu merakı, 10-40 yaş arası kitleyle kurulan en kolay bağ olarak yorumluyor. Yatırımlar hem hobi, hem de maddi olarak karşılığını buluyor. Ayrıca Jahrein, Mithrain ve Pintipanda gibi isimler de futboldaki Pele, Maradona ve Zidane gibi saygı görüyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.