Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

DiYABETTE DEVRiM

Şeker hastalarının en büyük eziyetini ortadan kaldıracak betatropin isimli bir hormon tespit edildi. Bu sayede her gün insülin iğnesi vurmak tarihe karışabilir

|

İnsülin yapan hücreleri geliştiren betatropin sayesinde, haftada, ayda ve en iyi ihtimalle yılda yalnızca bir kez betaropin enjeksiyonu yeterli olacak.
Tip 2 diyabet hastalarında pankreastaki hücreler, şekerin enerjiye dönüştürülmesinde hayati önem taşıyan insülini üretemiyor. Bu, zaman zaman diyet ve egzersizle kontrol altına alınabiliyor. Diyet ve egzersizin yeterli olmadığı durumlardaysa hasta her gün insülin almak zorunda kalıyor.
Harvard Üniversitesi’ndeki çalışmada betatropin enjekte edilen kobayların pankreasında insülin üretiminden sorumlu hücrelerde yüzde 30 artış tespit edildi. Hormonu bulan ekipten Profesör Doug Melton, heyecandan günlerdir uyuyamadığını söyledi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.