Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Doğal korunma zamanı

Uzun bir süredir Covid-19 ile yaşıyor, ona göre hayatımızı yeniden düzenliyor, yeni normalimize adapte olmaya çalışıyoruz.

|

Uzun bir süredir Covid-19 ile yaşıyor, ona göre hayatımızı yeniden düzenliyor, yeni normalimize adapte olmaya çalışıyoruz. Umutla beklediğimiz aşı bulunana kadar maske-mesafe-hijyen üçlüsü bizim en önemli sığınağımız oldu. Tabii bir de bağışıklığımızı güçlendirmek adına attığımız adımlar var. enyeni.online platformu, sağlıklı yaşamı hayatının parçası yapan, araştıran, sorgulayan ve doğru olanı yaşamına adapte eden ünlü kadınlara bu dönemde korunmak ve bağışıklıklarını yükseltmek için neler yaptıklarını sordu.

Feryal Gülman: Bağışıklık sistemimiz için C, D vitamini ve çinkoya ağırlık verdik. Pancar ve sarımsak ağırlıklı besinlerden tüketmeye çalışıyorum. Bol su içiyoruz. Ayrıca evi bol bol havalandırıyoruz. Güneşli günlerde açık havada olmaya çalışıyorum.

Aslı Üstünkaya: Dünya Sağlık Örgütü’nü ve Sağlık Bakanlığı’nı yakından takip ediyoruz. Elbette tüm kurallara uyuyoruz. Toplantılardan önce PCR testi yaptırıyoruz. C ve D vitamini kullanıyorum ve ayrıca bazen takviye olarak asetilsistein alıyorum.

Ece Vahapoğlu: Pandemi öncesi de sağlıklı beslenen biri olarak, üstelik hamilelik üstüne emzirme dönemi de olunca tamamen doğal beslendiğim, ilaç almadığım, doğal takviyeler kullandığım koşullara göre spor yaptığım iki yıl geçiriyorum. Virüse karşı bağışıklığım güçlendirmek için bol su içiyorum, propolis tüketiyorum, multivitaminler alıyorum. Her gün bebeğimle mutlaka açık havada yürüyorum.

Esra Oflaz Güvenkaya: Biz ailece geçtiğimiz mart ayında Covid-19’a yakalandık ve çok zorlu bir süreç sonrası atlatabildik. Çok zayıf düştük. Hastalık sonrası oluşan antikorlarımızın üç ay sonra kanımızda tanımlanamadığını tecrübe ettik. Ancak T hücrelerimizde tespit edilemeyen ama var olduklarına inanılan Covid-19 bağışıklığımızın uzun süreli olması için; günlük D, C vitamini ve zinc kullanıyoruz. Bol miktarda su ve yeşil çay içiyoruz. Besin şeklimizde daha çok avokado, maydanoz, brokoli, brüksel lahanası, kivi, yaban mersini, muz gibi C vitamini ve bağışıklık güçlendirici sebzeler-meyveler, et ve balık tüketiyoruz.

Etel Baler: Hiçbir zaman hiçbir vitamin takviyesi almadım. Sadece kendimi kırık hissettiğimde 2 bin mg. C vitamini alıyorum. Yine kendimi kırık hissettiğimde yurt dışındaki detoks kamplarından öğrendiğim formülü uyguluyorum. Evdeki tüm yeşillikleri, çok bol soğan, sarımsak ve maydanozla kaynatıp, suyunu içiyorum.
Süt ürünlerinden de uzak duruyorum o günlerde. Ama bu kadar bulaşıcı ve ne olduğu bilinmeyen bir virüse karşı hiçbir şeyin çok etkili olacağına inanmıyorum doğrusunu söylemek gerekirse...

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.