Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

EN KRAL ÇORBA TARiFLERi

Soğuk kış günlerini yaşadığımız şu günlerde içinizi ısıtan ve hastalık-lardan koruyan çorbalar, sofraların vazgeçilmezi konumunda. İstanbul’un lüks mekanlarının en sevilen çorbalarının tariflerini yemek tarifi defterinize ekleyebilir ve etkileyici ikramlar yapabilirsiniz

|

HARiRA
Malzemesi
(6 kişilik):
- 1 çay bardağı nohut
- 1 kahve fincanı yeşil mercimek
- 100 gr. yağsız kuzu eti
- 500 ml. et suyu
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 adet domates püresi
- 40 gr. tereyağı
- Kereviz sapı
- 10 gr. taze zencefil
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı beyaz biber
- Bir tutam safran
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım limonun suyu


Hazırlanışı: Nohudu 12 saat önceden ıslatıp pişirin. Mercimeği haşlayıp yıkayın. Tereyağında minik parçalar halinde doğranmış soğan ve sarımsağı sote edin. Minik parçalar halinde doğranmış eti ilave edip pişirin. 1 çorba kaşığı salça ekleyerek kısa bir süre daha kavurun. Minik bir parça kereviz sapını ince dilimler halinde doğrayıp tencereye ilave edin. Zencefili de minik parçalar halinde doğrayıp ekleyin. Et suyu ve domates püresi de ilave edip kaynatın. Yaklaşık 25 dakika kaynatıp içine haşlanmış nohut ve yeşil mercimeği ilave edin. Kişniş dışındaki baharatlarını atın. Yaklaşık 30 dakika daha kaynatın. Son olarak bir tutam taze kişnişi doğrayarak ilave edip servise sunabilirsiniz.
Adres: Rixos Elysium Suites Taksim Layali Restaurant. İnönü Mahallesi, Yedikuyular Caddesi, Harbiye Çayırı Sokak, No: 4, Taksim
Telefon: 0 212 373 01 00



FIRINLANMIŞ BALIK ÇORBASI

Malzemeler
(2 kişilik)
n 2 adet patates n 1 adet kırmızı kaliforniya biberi n 1 adet yeşil kaliforniya biberi n 1 adet kuru soğan n 2 diş sarımsak n 2 adet soyulmuş domates n 100 gr. kalamar halka n 100 gr. fener balığı n 100 gr. somon balığı n 50 gr. vongole midye n 100 gr. orta boy karides n 100 ml. balık suyu n 1 gr. safran n 5 gr. tuz n 5 gr. toz biber n 15 ml. zeytinyağı
Sosu için: - 1 diş sarımsak -50 gr. patates püre - 5 gr. acı toz biber - 1 adet yumurta sarısı
-50 ml. zeytinyağı
Garnitür için
- 2 dilim baquet kızarmış ekmek
- Kıyılmış maydanoz


Hazırlanışı: DoubleTree by Hilton’un Akdeniz usulü fırınlanmış balık çorbası, emek istiyor. Öncelikle biberleri, soğan, sarımsakla folyoda fırınlayıp püre haline getirin.
Soyulmuş domatesleri zar büyüklüğünde doğrayın. Tencereye zeytinyağı koyup domatesleri sos kıvamına gelinceye kadar kaynatıp, püre malzemeyi ekleyin. Kaynayan malzemenin içine balık suyunu ekleyip robottan geçirerek sos kıvamına getirip, safran ilavesiyle kaynatıp kenara alın. Başka bir tencereye zeytinyağı ekleyip tüm deniz mahsullerini orta ölçek pişirip sosu üzerine döküp kısık ateşte 10 dakika pişirin. Baget dilimlerini kızartın. Havanda sosu için yumurta sarısı, sarımsak, acı toz biberi dövüp, bu karışıma azar azar zeytinyağı ekleyerek sos kıvamına getirip patates püresiyle bağlayın ve kızarmış baget dilimlerine sürün. Kaseye önce pişirdiğiniz çorbayı daha sonra içerisine soslu ekmekleri ve son olarak kıyılmış maydanozu ilave ederek servis edin.
Adres: DoubleTree by Hilton İstanbul-Moda. Albay Faik Sözdener Caddesi. No: 31/Kadıköy Telefon: 0 216 542 43 44



SOĞAN ÇORBASI
Malzemeler - 1 kg. kuru soğan n Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı - 1 su bardağı beyaz şarap (tatlı olmayan) - Taze kekik - 50 gr. gravyer peyniri - İnce dilimlenmiş baget ekmeği
- 2 bardak tavuk suyu - 1 bardak su - Tuz, biber


Hazırlanışı: Big Plate’in bu spesiyal çorbasının yapılışına zeytinyağı ve tereyağı tencereye konarak başlanıyor. Jülyen doğranmış soğan yağda kavrulur. Soğanlar karamelize olunca şarap eklenir ve kısık ateşte 10 dakika kadar pişirilir. İçine iki bardak tavuk suyu ve bir bardak su eklenir. Tuz, biber ve taze kekik ilave edilir. Pişince çorba kasesi doldurulur. Üzerine ekmekler dizilir. Ekmeklerin üzerine gravyer peyniri eklenir ve üzeri kızarıncaya kadar fırın ızgarasında pişirilir.
Adres: Big Plate, İstinye Park AVM, Hillside girişi, İstinye
Telefon: 0 212 345 62 88



Malzemeler: - Yarım kg. balık (mezgit, lagos veya sinarit) - 1 adet patates - 1 adet kuru soğan - 1 adet kereviz (sapıyla birlikte) - 1 adet havuç
- Yarım demet maydanoz kökü - 1 adet kabak
- 1 tatlı kaşığı tuz - 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Hazırlanışı: Ege mutfağı konseptinde Mira’da yapılan bu çorba için derisi alınmış ve fileto edilmiş balık bütün olarak ve sebzeler büyük parçalar halinde (dörde veya altıya bölünüp) 1 .5 litre su içine atılır. Biraz yumuşayana kadar haşlanır. Çok fazla haşlanmamasına ve sebzelerin erimemesine dikkat edilir. Haşlanan balık ve birkaç büyük parça patates, havuç ve kereviz tencereden alınır. Geri kalan tüm malzeme blenderden geçirilir. Çorbanın kıvamı ayarlanır, gerekirse biraz daha su ilave edilir. Ayırdığımız balık ve haşlanmış sebzeler küçük küpler halinde doğranarak çorbaya eklenir. Ayrı bir tavada tereyağı eritilip tuz ve kırmızıbiber üzerine ilave edilir. Çorbaya katılır. Bol limonla servis yapılır.
Adres: Mira, Bebek Arnavutköy caddesi, No: 70/1./Arnavutköy Telefon: 0 212 265 31 31




SEBZE ÇORBASI

Malzemesi (4 kişilik)- 3 adet kabak
- 3 adet kereviz
- 3 adet pırasa
- 3 adet patates
- 3 adet rezene
- 3 adet havuç
- 3 adet soğan
- 100 gr. ıspanak
- 1000 ml.
(Dana but) et suyu
- 100 ml. zeytinyağı
- 2 adet domates



Hazırlanışı: Günaydın Steak House usulü sebze çorbasını hazırlarken bütün sebzeler küçük küpler halinde doğranır. Doğranan sebzeler sırayla zeytinyağıyla sote edilir. Daha sonra et suyu ilave edilir. Bu şekilde 45 dakika kaynatıldıktan sonra ocaktan alınarak servise hazırlanır.
Adres: Günaydın Steak House, Nispetiye Caddesi 1. Levent 108/1 Etiler
Telefon:
0 212 265 77 77

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.