Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Friends dizisi ne zaman, hangi platformda, nerede yayınlanacak? Friends kaç sezon, oyuncuları kimler, konusu nedir?

Amerikan yapımı sitcom türünde bir dizi olan Friends'in yayın tarihi açıklandı. 1994 - 2004 yılları arasında yayınlanan Friends dizisinin uzun soluklu olması adeta başarısını da ortaya koyuyor. Başarılı oyuncu kadrosu ve eğlendiren konusu ile dünya çapında büyük izleyici kitlesine sahip olan Friends dizisi ne zaman, hangi platformda, nerede yayınlanacak? Friends kaç sezon, oyuncuları kimler, konusu nedir? İşte bir döneme damga vurmuş olan Friends dizisi hakkında merak edilenler...

|

Friends izleyicisine müjdeli haber geldi. Friends dizisinin yayın tarihi belirlendi. Heyecanlı bekleyişin başlamasıyla birlikte dizi hakkında sorular da peş peşe geldi. Dizi hakkında bilgi sahibi olanlar veya olmayanlar Friends dizisi ne zaman, hangi platformda, nerede yayınlanacak? Friends kaç sezon, oyuncuları kimler, konusu nedir? sorularına yöneldi. İşte Friends dizisi hakkında son gelişmeler...

FRİENDS NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Friends dizisi 1 Nisan'dan itibaren dijital platformda yer alacak.

FRİENDS HANGİ PLATFORMDA, NEREDE YAYINLANACAK?

Friends Netflix'te izleyiciye sunulacak.

FRİENDS KAÇ SEZON?

Friends dizisi 1994-2004 yılları arasında çekilen toplam 10 sezon, 235 bölümden oluşan dizidir.

FRİENDS OYUNCULARI KİMLER?

Jennifer Aniston Rolü : Rachel Green
Courteney Cox Rolü : Monica Geller
Lisa Kudrow Rolü : Phoebe Buffay
Matt LeBlanc Rolü : Joey Tribbiani
Matthew Perry Rolü : Chandler Bing
David Schwimmer Rolü : Ross Geller

FRİENDS KONUSU NEDİR?

Rachel Green düğününden kaçıp New York'ta bir restoranda aşçı olduğunu bildiği çocukluk arkadaşı Monica Geller'ı bulmaya gider. Rachel, Monica'nın evine yerleşir ve onun arkadaş grubuna katılır. Bu gruptakiler: ünlü olmaya çalışan aktör Joey Tribbiani, iş adamı Chandler Bing, masöz ve müzisyen Phoebe Buffay ve Monica'nın abisi, yeni boşanmış paleontolog Ross Geller'dır. Rachel ailesinin yardımı olmadan hayata yeniden başlamaya karar verir ve grubun sık sık gittiği Manhattan'daki Central Perk adlı cafede garson olarak işe girer. Grup burası dışında en çok Monica ve Rachel'ın New York, West Village'taki apartman dairesinde ve karşı dairede yaşayan Chandler ve Joey'nin evinde vakit geçirir.

Bölümlerde genel olarak gruptakilerin eğlenceli, romantik maceraları ve, başta Joey'nin rol seçmeleri ve Rachel'ın moda sektöründe iş araması olmak üzere, kariyerleri konu edilir. Altı karakterin de dizi boyunca pek çok romantik ilişkisi olur, bunlardan bazıları Monica'yla Richard Burke ve Ross'la Emily Waltham gibi ciddiyken çoğu kısa sürelidir. Dizide en sık tekrar eden hikâye Ross ve Rachel'ın ilişkisidir. İkili sürekli ayrılıp, barışır; Ross Emily ile evlendiğinde dahi Rachel'la arasındaki bağ kaybolmaz. İkilinin bir çocuğu da vardır. Chandler ve Monica ilerleyen zamanda evlenirler, Phoebe de Mike Hannigan'la evlenir. Dizide sık görünen diğer karakterler: Long Island'ta yaşayan Ross ve Monica'nın ebeveynleri, Ross'un eski karısı ve oğlu, Central Perk'teki barista Gunther, Chandler'ın eski sevgilisi Janice ve Phoebe'nin ikiz kardeşi Ursula'dır.

Karakterler

Jennifer Aniston'nın canlandırdığı Rachel Green moda düşkünü, Monica Geller'ın en yakın çocukluk arkadaşıdır. Rachel, Barry Farber'la evlenecektir fakat düğün günü aslında ona aşık olmadığını fark edip kaçar ve arkadaşı Monica'yı bulup yanına taşınır. İlerleyen dönemde Ross Geller'la tüm dizi boyunca devam eden, sürekli ayrılıp barışmalı ilerleyen ilişkisine başlar. Ross haricinde Rachel pek çok erkekle çıkar, bunlar: birinci sezonda apartman komşuları İtalyan Paolo, dördüncü sezonda müşterisi Joshua Bergin, yedinci sezonda ofisteki asistanı Tag ve onuncu sezonda Joey Tribbiani'dir. Rachel'ın ilk işi Central Perk adlı cafede garsonluktur, üçüncü sezonda Bloomingdale's'e satın alma yöneticisi asistanı olarak işe girer ve beşinci sezonda Ralph Lauren'da satın alma yöneticisi olur. Ross ve Rachel'ın sekizinci sezonun son bölümü "The One Where Rachel Has a Baby, Part Two"da Emma ismini koydukları bir kızları olur. Dizinin son bölümünde Ross ve Rachel birbirlerine olan aşklarını itiraf ederler ve Rachel, Ross'la birlikte olabilmek için Paris'teki iş teklifini reddeder.

Courteney Cox'un canlandırdığı Monica Geller
grubun bir nevi annesi konumunda olup mesleği aşçılıktır. Mükemmeliyetçi, otoriter, rekabetçidir ve obsesif kompulsif bir yapıya sahiptir. Monica'ya özellikle abisi Ross tarafından sık sık çocukluğunda aşırı şişman olmasıyla ilgili şaka yapılır. Dizi boyunca birçok restoranda şeflik yapar. Monica'nın ilk ciddi ilişkisi kendisinden 21 yaş büyük, aile dostları Richard Burke'le olur. İlişkileri uzun bir süre devam eder ancak Richard çocuk sahibi olmak istemediğini söyleyince Monica hayal kırıklığına uğrar ve ayrılırlar. Monica ve Chandler Bing'in ilişkisi dördüncü sezonun son bölümünde Londra'da başlar, yedinci sezonun finalinde evlenirler ve dizinin sonunda da ikiz bebekleri evlat edinirler.

Lisa Kudrow'un canlandırdığı Phoebe Buffay eksantrik bir masöz ve müzisyendir. Phoebe annesiyle beraber New York'un dışında yaşıyordu fakat annesinin intihar etmesinin ardından sokaklarda yaşamaya başladı. Phoebe saf ve şaşkın bir karakter olmasına rağmen sokak yaşamında kurnaz ve akıllıdır. Kendi kendine gitar çalmayı öğrenmiş ve ilginç şarkılar bestelemektedir. Ursula isimli görüşmediği bir "kötü ikizi" vardır, birbirlerini sevmezler. Phoebe çocuk ruhlu ve saf biridir, sık sık annesinin intiharı gibi başına gelen talihsizlerden bahseder. Dizi boyunca üç ciddi ilişkisi olmuştur, bunlar: beşinci sezonda polis Gary, dokuzuncu ve onuncu sezonda da Mike Hannigan ve birinci sezonda David'tir. David bir bilim adamıdır ve araştırmalar için Minsk'e taşınmak zorunda kaldığı için ayrılmışlardır ancak ne zaman izin alıp New York dönse görüşmeye devam etmektedirler. Dokuzuncu sezonda hem David hem de Mike Phoebe'ye evlenme teklifi eder, Phoebe Mike'ı seçer ve onuncu sezonda evlenirler.

Matt LeBlanc'in canlandırdığı Joey Tribbiani aktördür ve yemek yemeği çok seven biridir. Days of Our Lives isimli pembe dizideki Dr. Drake Ramoray rolüyle ünlü olmayı başarmıştır. Joey zamparadır, sürekli kısa süreli sevgilileri olur. Çapkınlığı bir kenara bırakıldığında ise saf, düşünceli ve iyi niyetli biridir.[21] Kadınları etkilemek için en sık kullandığı replik "How you doin'?"dir. Joey uzun süre Chandler'la, bir süre de Rachel'la birlikte yaşamıştır. Sekizinci sezonda Rachel'a aşık olur[22] ancak Rachel kibarca kendisinin aynı şekilde hissetmediğini söyler. Buna rağmen onuncu sezonda bir süre çıkarlar ancak Rachel'ın Ross'la olan ilişkisi ve uzun süredir arkadaş olmaları yüzünden ilişkilerinin yürümeyeceğine karar verip arkadaş olarak kalırlar.

Matthew Perry'nin canlandırdığı Chandler Bing çok uluslu bir şirketin istatistiksel analizlerini ve veri konfigürasyonları yapan yöneticidir. Dokuzuncu sezonda sevmediği bu işten ayrılıp en alt kademeden reklamcılığına başlar. Tuhaf bir aileye sahiptir, annesi erotik kitaplar yazan bir romancı, babası ise Las Vegas'ta crossdresser olarak şov yapan bir gaydir. Chandler sarkastik şakaları ve ilişkilerdeki şanssızlıklarıyla bilinmektedir. Yedinci sezonda Monica ile evlenmiş ve dizinin sonunda da ikiz bebekler evlat edinmişlerdir. Monica'dan önce birinci sezonda Janice Hosenstein ile çıkmış ve onu defalarca terk etmiştir.
David Schwimmer'ın canlandırdığı Ross Geller, Monica Geller'ın abisidir, paleontologtur ve Amerikan Doğa Tarihi Müzesi'nde çalışmaktadır. Daha sonra ise New York Üniversitesi'de profesör olarak ders vermeye başlamıştır. Ross nazik ve esprili biridir ancak sık sık sakarlık yapar ve sosyal açıdan beceriksiz olduğu için kendini komik durumlara sokar. Rachel ile sürekli ayrılıp barıştıkları bir ilişki içindedir. Dizi boyunca üç kez evlenip boşanmıştır. İlk evliliği Carol'la olmuş ve Ben isimli bir oğulları vardır. Carol'ın lezbiyen olduğu anlaşılınca ayrılmışlardır. Diğer evlilikleri ise Emily ve Rachel'ladır. Dizide Ross'un boşanmalarıyla ilgili sık sık şaka yapılır. Sekizinci sezonun sonunda Rachel'la Emma adında bir kızları olur ve dizinin son bölümünde de birbirlerine hala âşık olduklarını itiraf ederler.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.