Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

'Gay tarihi' dersi velileri kızdırdı

.

|

İNGİLTERE'de ilkokul öğrencilerine derste ‘gay-lezbiyen' tarihinin öğretilmesi ve ‘Romeo ile Juilet'in de gay versiyonunun tiyatroya aktarılması velilerin tepkisine yol açtı. Aralarında Müslümanlar'ın da bulunduğu 30 öğrencinin, aileleri tarafından okuldan alındığı bildirildi.
Daily Mail gazetesi, çocuklarının ‘ahlaki’ ve ‘dinsel’ nedenlerden dolayı ‘gay’ ve ‘lezbiyen’ tarihinin anlatıldığı derse girmesini istemeyen aileler hakkında muhtemelen soruşturma açılacağını yazdı. Londra'nın doğusunda Waltham Forest'daki ‘George Tomlinson İlkokulu'nda eğitim programına dahil edilen ‘eşcinsel evlilikler’in konu edildiği tartışmalı ders, okul yönetimi ile velileri birbirine düşürdü.
Veliler, ‘ahlaki’ ve ‘dinsel’ nedenlerden dolayı reddettikleri dersin, daha çok ortaokul çağındaki çocuklar için uygun olduğu belirtti. Çocuklara verilen hikaye kitaplarında ‘Prens Prens'e, Penguen, penguene aşık oluyor. Söz konusu dersi kaçıran çocuklara ‘okul kaçağı’ muamelesi yapılacağını belirten Okul Konseyi, çocukların 19 günden fazla uzaklaştırılmaması gerektiğini, aksi takdirde ailelerin yönetmeliğini ihlal etmiş olacağını açıkladı.
Çocuklarının derse girmesine karşı çıkan reddeden Müslüman baba 41 yaşındaki Pervez Latif, şöyle konuştu:
“Hristiyan ve Müslüman ebeveyler, ‘Lezbiyen-Gay-Biseksüel-Transeksüel Tarihi Ayı’ ile bağlantılı olan temalara karşı çıkıyor. Anne- babalar olarak böyle bir şey olacağına dair herhangi bir klavuz almadık. Sadece belli temaların öğretileceğini belirten mektup vardı. Çocuklarımın bunları öğrenmesini istemiyorum. Okul yönetimine mektup yazarak çocuğumu okuldan alabileceğimi,başka seçeneğimin olmadığını söyledim. Mahkemelik olursak, bunun benim görüşüm olduğunu anlatırım. 9 ve 10 yaşındaki çocuklarıma okuldan neden uzaklaştırıldıklarını ve ‘homeseksüel ilişki’nin ne olduğunu izah etmek oldukça zor.”

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.