Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

GÜZEL KADINLARA BU ACIMASIZLIK NiYE?

50 yaşına gelmiş Hülya Avşar’a 18’inde görünmediği için kızıyoruz. Ancak gösterişsiz bir kadına “Genç kız gibisin” demekten çekinmiyoruz

|

Yolda görsek ikinci kez bakmayacağımız kadınlara “Yaşını göstermiyorsun, hiç değişmedin, genç kız gibisin” deriz ya hani... Aslında söylemek istediğimiz şudur:
1- Sana hiç dikkatli bakmadık, o yüzden değiştiğini anlamıyoruz.
2- İltifat edecek bir şey bulamadık, bari “Yaşını göstermiyorsun” diyelim.
3- Seni azıcık sevindirsek ne kaybederiz ki...
Ey yurdum insanı;
“Birinci vazifen... Tanıdığın, tanımadığın her güzel kadının sivilcesini görmek! Makyajsız halini yakalamak, yarım kilo fazlasını gözlerinle tartmaktır! Varlığın ‘en güzel’ kadının ‘en çirkin’ haline armağan olsun!”
Ünlüler dünyasında durum daha fena... Ülkece kutluyoruz, ünlü ve güzel kadının dudağında en fazla bir hafta kalacak uçuğu...Pazar günü internette dolaşırken baktım ‘Zamana karşı koyamadı’ diye bir başlık. Haberin altında Burcu Esmersoy fotoğrafı; şaşırmadım... 50 yaşına gelmiş Hülya Avşar’a 18 yaşında görünmediği için yıllardır kızıyoruz ya! Sıra Burcu Esmersoy’da. Onun yorgun olmaya, kırışmaya, buruşmaya hakkı yok! Çünkü dünyaya şekil olarak torpilli gelmiş, görevimiz onu aşağıya çekmek.

ERKEKLER DE ÇEKEMİYOR BAZEN...

Ne kadar yufka yürekli olursak olalım; sözkonusu alımlı bir kadın olduğunda acımasızlaşıyoruz. Komplekslerimizi, huzursuzluğumuzu başka birinin ufacık defosu üzerinden hafifletiyoruz.
Üstelik sırf kadınlarda değil erkeklerde de var bu çekememe hali. Onlarınki daha da tehlikeli olabiliyor. Beğendikleri ama beraber olamayacakları kadınların huyuna suyuna hatta ahlakına bile saldırabiliyorlar.
Magazinci arkadaşlar da haklı olarak insanların bu garibanca mutlu olma çabasını bir güzel besliyorlar. Gözaltını makyajla kapatamamış Burcu Esmersoy! Bak sen! Uzaydan geldi tabii, 38 yaşında nasıl olur gözaltı kırışığı! Ne ayıp!

Burcu Esmersoy: Gözaltı kırışıklıkları konuşula dursun, günden güne tarzı daha da oturuyor. Buna başarıları da eklendiğinde, daha çekici görünüyor.

Tuba Büyüküstün: Bufotoğrafa ‘Makyajsız halleri dehşete düşürdü’ yazmış bir internet sitesi. Haklılar! Ben de bir kadın nasıl hem bu kadar doğal, hem de güzel olabilir diye dehşete düştüm...

Hülya Avşar: Hep ‘Makyajsız görüldü’ diye haber yapılır ama o aldırmıyor. O hallerini kendisi paylaşıyor.

Bergüzar Korel: Star gibi değil, içinden geldiği gibi yaşıyor Bergüzar Korel. Davetler dışında hiç makyaj yapmıyor. Arkadaşının partisine bile spora gidermişçesine katılabiliyor. Ve bu özgüvenli hâl, ona çok yakışıyor.

Gözüme takılanlar

72. Altın Küre ödülleri şıklarını sevgili Bihter (Ayyıldız) salı günü öyle güzel özetlemiş ki, bana ayrıntılara takılmak kaldı...
Heidi Klum - Jennifer Lopez: Gözüme Zuhair Murad elbisesinin ışıltısıyla ortamı aydınlatan Jennifer Lopez’le; onun aydınlattığı alanı kırmızı Atelier Versace tuvaletiyle yakan Heidi Klum’un cadı tırnakları takıldı. İkisi de; “Bizden havalısı olursa parçalarız” mı demek istedi sizce?
Kate Hudson: Elbise yakışmış ama keşke kulaklarını kapatacak bir saç modeli seçseymiş. Gözüm hep oraya takıldı.
Amal Alamuddin: Kıyafetine bayılmadım ama eşi George Clooney sahnede “Amal… Bizi bir araya getiren simya her neyse, senin eşin olmaktan daha fazla onur duyamazdım” dedi ya, kıyafetin falan önemi kalmadı. “Kadının ederini hayatındaki erkek belirler” diye boşuna dememişler...

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.