Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Haftanın mekanları

.

|

Karaköy’e gelmek için yeni bahane!

10 Karaköy Otel’in terasında hizmet veren ‘Bahane on10’, meze ağırlıklı menü ve Türkçe müzik konseptiyle kapılarını açtı. Mekan, şef Kaan Arığ’ın hazırladığı lezzetler, Tarihi Yarımada’nın manzarası eşliğinde, ‘Muhabbet dolu bir akşam için her zaman bir bahane vardır’ düşüncesini yaşatıyor. Eski zamanlara gönderme yapan Türkçe müzik listesiyle, hem ruhunuza hem de damağınıza hitap ediyor.

Menüsünü yeniledi

Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’in terasında hizmet veren OUZO Roof Restaurant’ın menüsü, ödüllü executive şef Mehmet Yalçınkaya tarafından yenilendi. Ege, Mezopotamya ve Anadolu’nun yerel ürün ve tekniklerini modernize eden Yalçınkaya, yeniden yorumladığı yöresel lezzetleri, şehrin merkezine taşıdı. Başlangıçlarda; bal kabağı çorbası, asma yaprağına sarılmış dil peyniri, mevsime uygun sekiz meze ve altı çeşit peynirden oluşan peynir tahtası bulunuyor.

Lezzetli atıştırmalıklar

Monochrome, yemek yemeyi keyif haline getiren alternatifleri, misafirleriyle buluşturuyor. Mekanın yenilenen menüsünde, Asya usulü tavuk küpleri ve somon kek gibi lezzetler var. Tavuk küpleri; pane tavuğun sriaccha acı sos, bal ve misket limonu suyundan oluşan sosla marine edilmesiyle hazırlanıyor. Somon kek ise Meksika biberi reçeli, dereotlu mayonez ve lahana slaw salatasıyla servis ediliyor.

Kadınlara pozitif ayrımcılık

Endam Resta-urant&Bar, Boğaz’ı ayaklarınızın altına seren panoramik manzarası, usta şefler tarafından hazırlanan menüsü ve ambiyansıyla konuklarını ağırlıyor. Modern meyhane, çarşamba geceleri ‘Ladies Night’ konseptiyle, kadın misafirlerin içeceklerini yüzde50 indirim fırsatıyla sunuyor. Menüsünde Ege ve Anadolu mutfağından 30 çeşit soğuk ve sıcak meze, mimoza salatası ve Göcek-Antalya arasında yakalanan taze deniz mahsüllerini bulabilirsiniz.

İstanbul'da çay saati

Asya’nın mistik dünyasını, Türk misafirperverliğiyle buluşturan Shangri-La Bosphorus İstanbul, her ay farklı bir konseptle gerçekleştirdiği çay saatlerine bir yenisini ekledi. Otel, 13 Mayıs’a kadar Empire Tea Time’ konsepti, pasta şefi Gürsel Aydın’ın hazırladığı menüsü ve

100’den fazla Çin çayı çeşitleriyle hizmet veriyor. Mekan, şehirde keyifli bir mola vermek, kendini şımartmak, sevdikleriyle güzel anlar geçirmek ve başka dünyaları keşfetmek isteyenleri bekliyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.