Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Haftanın mekanları...

.

|

SERCAN KISMET

Orta Asya mutfağı Ankara’da

Ankara’da bulunan OTAU Orta Asya Mutfağı; Kazak, Özbek, Uygur, Kırgız ve Tatar gibi Türk boyları yemeklerinin yanı sıra Çin lezzetlerini de misafirlerinin beğenisine sunuyor. Mekanın, Türk Cumhuriyetleri’nin geleneksel lezzetlerinin bulunduğu mutfağında, alanında uzman ve başarılı aşçılardan İbrahim Mamut, Askat Kerimbay ve Mihray Mollahun yer alıyor. Asya mantısı (Buhar Mantısı), mantı kızartması, makarna kavurması, noodle, göşnan, Özbek pilavı, çüçüre ve samsa, misafirlerin ilgisini çekiyor.

Özel menüler

Tarihi Beydağı Kuru Fasulyecisi, iftarını sevdikleriyle Süleymaniye Camii’nin yanı başında yapmak isteyenler için, her keseye uygun özel menüler hazırladı. Tarihi lokanta, meşhur kuru fasulyesi ve lezzetli menüleriyle, Ramazan ruhunu yerinde yaşayarak orucunu açmak isteyenleri, 300 kişilik açık hava alanında ağırlıyor.

‘Meze Dükkanı’ konsepti

Yıllardır Kalamış’ın vazgeçilmez lezzeti olan Bedri Usta Kebap, gelen yoğun talep üzerine Anadolu Yakası’ndaki Kızıltoprak şubesinde ‘Meze Dükkanı’ konseptini hayata geçirdi. Şef Ali Rıza Erel tarafından hazırlanan zengin menüde 50 çeşit meze, günlük hazırlanarak, servis ediliyor.

Yenilendi

Nişantaşı’ndaki Beymen Brasserie yeni yüzüyle misafirlerini karşılıyor. Günün her saatinde konuklarını ağırlayan mekan, yemeklerinin yanı sıra mevsimsel ürünlerden oluşan menüleriyle de ilgi görüyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.