Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Hakan Akay: ‘Turan komutan dönüm noktam!’

Şarkıcılıktan oyunculuğa geçen Hakan Akay, “Müziğin, ergenlik hayalim olduğunu sonradan anladım. Bu sektöre girmem biraz tepeden düşer gibi oldu, ufak tefek reklamlarla işe başladım” dedi

|

Show TV’nin sevilen dizisi ‘Kalp Atışı’nda canlandırdığı Turan Komutan karakteriyle sevilen ve hatırı sayılır bir hayran kitlesi edinen Hakan Akay, oyunculuk kariyerini ve hayallerini anlattı.

- ‘Kalp Atışı’ dizisinin Turan Komutan’ı çok sevildi. Bu karakter sizin için bir dönüm noktası oldu mu?
Turan, ilk ortaya çıktığı bölümde dizinin sosyal medyasında en çok konuşulan karakter oldu ve özel bir hayran kitlesi oluştu. Geçtiğimiz sezon ‘Cesur ve Güzel’de yakalamadığım etkiyi, ‘Kalp Atışı’nda bir gecede yakaladım. Sanıyorum Turan’ın bu kadar sevilmesinin sebebi, üniformasının yansıttığı kahramanlık duruşu ve benim karakteri içselleştirmem. Çok güzel tepkiler alıyorum, geçenlerde biri, “Turan’ı sadece oynamıyor resmen yaşıyorsun” dedi. Bir oyuncu için bunu duymaktan daha güzel bir duygu yok. Binlerce mesaj geliyor, çocuklar Polis Özel Harekat (PÖH)olmak istediklerini söylüyor. Bunlara bakınca, tabii ki kariyerimde dönüm noktası oldu.

- Müzisyenlikten oyunculuğa geçmeye nasıl karar verdiniz?
Oyunculuk çocukluktan beri içimde vardı, müziğin benim için ergenlik hayali olduğunu daha sonra anladım. Lise ve üniversite yıllarımda müzik gruplarım oldu ve bestelerim vardı. Bir süre farklı işlerde çalıştıktan sonra içimde ukde kaldığı için albüm yaptım. Klibi Barış Manço cover’ı ‘Alla Beni Pulla Beni’ye çektik, çıktığı zaman güzel ilgi gördü. O dönem katıldığım televizyon programlarında da oyunculuk teklifleri aldım. Klibimdeki partnerimin beni zorla ajansa götürmesiyle, oyunculuğa ilk adımı attım.

- Oyunculuğa nasıl hazırlandınız?
Biraz tepeden düşer gibi oldu, ufak tefek reklamlar ve konuk oyunculuklarla devam ederken Ümit Çırak’la eğitime başladım. Daha sonra metod oyunculuğuna merak sardım ve Craft Tiyatro Atölyesi’nden mezun oldum. Orada geçen iki yılda, profesyonel oyuncu olmamı hocam İpek Bilgin sağladı, bende ayrı bir yeri var.

‘En büyük hedefim sinema’

- Oyunculukla ilgili hedefleriniz neler?
Henüz hayallerimin ufak bir kısmını gerçekleştirdim. En çok istediğim şey, sinema. ‘Deliha 2’ filminde az kalsın başrol olacaktım ama nasip değilmiş. İlk sinema deneyimim Cem Yılmaz’ın ‘Pek Yakında’ filminde ufacık bir rolle olmuştu. Takipçilerim, askeri ya da polisiye bir dizide beni başrolde görmek istiyor. Kim bilir belki bir gün Turan’ın kendi hikayesinin anlatıldığı bir dizi bile olur.

- Kendi dizinizden başka beğendiğiniz yapımlar var mı?
Tabii ki ‘Kalp Atışı’nın sıkı takipçisiyim. Onun dışında bir önceki projemdeki yönetmenim Ali Bilgin’in çektiği ‘Ufak Tefek Cinayetler’, çok iyi. ‘İstanbullu Gelin’ dizisinde de hayranı olduğum İpek Bilgin’i izliyorum.

- Sert mizaçlı Turan Komutan normal hayatında nasıl biri?
Turan’la tek benzer yanımız, ani öfke ve sert mimiklerimiz ama bu sadece yüzümün karakteristiğiyle ilgili. Soğuk ve mesafeli olduğumu düşünenler yanılır, dost canlısı ve samimiyimdir. Turan gerçekten çekinilecek bir tip, ben öyle değilim. İnsanları güldürmeyi severim, canım sıkkın olduğunda komediyi kaçış alanı olarak kullanırım. Çok meraklıyımdır, araştırırım, sürekli kendimi geliştiririm. Başladığım işi en iyi şekilde yapmadan bırakmam, her gün apoletlerime bir yenisini eklemeye çalışırım.

n Peki aşk var mı? Bir kadının hangi özelliklerinden etkilenirsiniz?
Şu sıralar hayatımda aşk yok. Sert görünüşlü kadınlardan hoşlanırım, cici kız sevmem. Özgüvenli ve esprili olması beni etkiler.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.