Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Hediye kutusunda uyuşturucu

Tarkan’ın iki yıla kadar hapsinin istendiği iddianamede, evindeki çelik kasada 8 gram, elbise dolabındaki hediye kutusunda da 1.5 gram uyuşturucu bulunduğu yer aldı

|

Pop şarkıcısı Tarkan’ın 2 yıla kadar hapsinin istendiği iddianameyi inceleyen İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi, “Uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçunun, suç işlemek için teşkil edilmiş “örgütün faaliyeti” çerçevesinde işlenmiş olduğunu belirterek, görevsizlik kararı verdi. Dosya Özel Yetkili İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne geri gönderildi. Buranın da görevsizlik kararı vermesi halinde uyuşmazlığın çözümü için dosya Yargıtay’a gönderilecek.

Her köşeden uyuşturucu çıkmış
Takibe takılan diğer şüphelilerin yakalanması için 26 Şubat 2010’da başlatılan operasyon kapsamında Tarkan’ın da Beykoz, Öğümce Mahallesi’ndeki adresine gidildi. Gözaltına alınan Tarkan, evinin üst katındaki elbise dolabında çelik kasada yaklaşık 8 gram uyuşturucu bulundu. Yine elbise dolabındaki “ahşap hediyelik eşya kutusunda” bulunan poşette de yaklaşık 1,5 gram uyuşturucu ile uyuşturucu madde ufalamada kullanılan düzenek, 5 çeşitli markalarda sigara kâğıdı, çalışma masasının üzerinde kahve renkli kese tipi el çantasında bir kilitli poşette yaklaşık 3 gram uyuşturucu ele geçirildi. Bu maddelerin yapılan analizinde esrar yapımında kullanılan 12,6 gram hintkeneviri olduğu anlaşıldı. Ayrıca, bazı aparatlarda ve naylon torbalarda esrar bulaşıkları tespit edildi. Tevetoğlu’nun evindeki aramada ele geçirilen uyuşturucu maddeleri kullanmak amacıyla bulundurduğu belirtildi.

Zehir yurt dışından getiriliyormuş
İddianamede emniyet müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine gerçekleştirilen operasyon sonucu “takma” isimler kullanan bazı kişilerin Şişli ve Nişantaşı bölgelerinde uyuşturucu madde sattıkları ve müşterileri arasında ünlü isimlerin bulunduğu belirlendi. Yapılan incelemelerde, bazı şüphelilerin uyuşturucuyu yurt dışından getirdiklerinin ortaya çıktığı kaydedildi.

2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
İddianamede Tarkan’ın “Kullanmak amacıyla uyuşturucu madde satın almak, kullanmak amacıyla uyuşturucu madde bulundurmak, uyuşturucu madde kullanmak” suçlarından 1 yıldan 2 yıla kadar hapsi isteniyor. Diğer şüphelilerin için de 7.5 yıldan 32.5 yıla kadar hapsi isteniyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.