Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

'Hepimizin hayalleri var'

‘Bambaşka’ albümünü çıkaran Sinan Özen, son dönemde yaşanan terör olayları üzerine birlik mesajı verdi: “Yaşadığımız bu üzücü süreç beni derinden yaralıyor. Hepimizin bu ülkede hayalleri ve düşleri var”

|

Yaklaşık yedi yıllık bir aranın ardından çıkardığı 18’inci albümü ‘Bambaşka’yla sevenleriyle buluşan Sinan Özen’le bir araya geldik. Şarkıcıyla yeni albümü, dijital sektörü, müzik dünyasını ve sanatçıların siyasete atılmasını konuştuk.

- ‘Bambaşka’ albümünden kısaca bahseder misiniz?

10 şarkıdan oluşuyor. Şarkıların beş tanesinin bestesi bana ait, aranjede Tamer Özkan, Özgür Yedievli, Alen Konakoğlu ve Orçun Çanaklı’yla çalıştık. Kendimize ait olan Sinan Müzik etiketiyle müzikseverlerle buluşturduk. İmaj çalışması styling’i de kız kardeşim Selma Özen’le yaptık. Stüdyo çalışmaları ve şarkıların hazırlıkları olmak üzere 2-3 aylık gibi bir zaman aldı.

- Bu dönemde albüm çıkarmak büyük risk değil mi?

Çok beste yapıyorum ve bunları single ile sunmak çok zor. Dolayısıyla albüm tercihim. Risk de olsa duygusal mantığım ve müzik sevdam bunun önüne geçiyor.

- Uzun süre yoktunuz. Bu dönemde neler yaptınız?

Sadece şarkılarla ve projelerle gündemde olmayı seçtim. Yeni çalışmalar için hazırlıklar oldu. Bu süreçte ‘Neden şimdi ortalarda yokum?’ kaygısı duymamamın sebebiyse sevenlerim. Beni, kendi gündemlerinden eksik etmediler. Yeni albüm için hazırlanırken bir taraftan da yuva kurdum.

- Neden her albümde yeni bir imaj çalışması yapıyorsunuz?

Sanatçı toplumun önünde, elinde ışığıyla yürüyen bir unsur olmalıdır düşüncesindeyim. Kendini geliştirmeli, değişimi yaşamalı ve üzerine oturan elbiseyi giyebilmeli. Dolayısıyla her zaman kendime bir şeyler katmaktan çok keyif alıyorum. Bu bir anlamda da hayata bakışım.

- Dijital satışlar müzik sektörüne nasıl bir yenilik getirdi? Sizce neler değişti?

Artık her şey dijital satışlara doğru evrilmeye başladı. Bu sistem eğer gerçekte tam anlamıyla işlevini yerine getirmeye başlarsa, müzik dünyası için ileriye dönük bir umut
ışığı olabilir. Şu an için daha erken.

- Halk, sanatçıların siyasete atılmasını pek ciddiye almıyor, şov olarak değerlendiriyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Bu düşünceye katılmıyorum. Halk, kendinden olan siyasetçisi ve sanatçısını ayırıyor ve yalnız bırakmıyor. Şov yapanla samimi olanı çok iyi ayırt ediyor ve ona göre değer ve sevgi gösteriyor.

- Ülkemizin durumu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Türkiye çok sıkıntılı bir süreçten geçmekte maalesef. Yaşadığımız bu üzücü süreç beni derinden yaralıyor. Bir gerçeği çok iyi biliyorum ve bu inancı taşıyorum içimde... O da bunun çözümü birbirimizi sorgusuz sualsiz kucaklamaktan geçiyor.

Hepimizin bu ülkede hayalleri ve düşleri var. Ben bu ülkeden güzelini tanımıyorum. Sadece biraz hoşgörü ve sevgi. Felsefem başka topraklarda vatansız yaşamaktansa, kendi vatanında toprak olmayı istemekten geçiyor.

‘Kendilerine inansınlar’

- Yeni televizyon programınız veya dizi projeleriniz olacak mı?

Projelerim her daim hazır ve uygun zemin bulduğunda izleyicilerle buluşacak.

- Bu işe yeni başlayanlara ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?

Kendilerine inansınlar, gerçeklerden uzaklaşmadan yollarında yürüsünler.

- Evli bir sanatçı olmak ve bu işi yapmak sizce zor mu? Baba olmayı düşünüyor musunuz?

Korkacak saklayacak hiçbir şeyiniz yoksa ve samimiyseniz neden zor olsun ki? Baba olmak elbette güzel bir duygu, bu yaşamda Allah’ın size verdiği en güzel hediye, kim istemez?

- Sizce sanatçıların futbolcular gibi bir jübile zamanı var mı?

Sanata futboldaki gibi bir süre koyamazsınız. Sanat nefes aldığınız sürece devam eder.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.