Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

HİDALGO İSTANBUL'A GELİYOR

Kosta Rika Fahri Konsolosu Serhan Süzer’in davetiyle İstanbul’a gelecek yönetmen Hilda Hidalgo, İstanbul Modern’de sinemaseverlerle buluşacak.

|

İki ülke arasındaki kültür bağını güçlendirmeyi hedefleyen etkinlikte Hidalgo, kısa ve uzun metrajlı filmlerinin gösteriminden sonra seyircilerle bir araya gelecek.
Yazar Gabriel Garcia Marquez’in ‘Aşk ve Öteki Cinler’ romanını filme alan Hilda Hidalgo, aynı isimli filmiyle 2011 Oscar Ödülleri’ne En İyi Yabancı Film dalında ülkesinden aday adayı gösterildi. ‘Aşk ve Öteki Cinler’ adıyla Türkçe’de de yayımlanan roman, edebiyat dünyasının başyapıtları arasında yer alıyor. Senaryo yazarı, yönetmen ve prodüktör olarak Kosta Rika’nın yetiştirdiği en önemli sinemacı Hilda Hidalgo, İstanbul Modern’de 1 Ekim ve 2 Ekim günü yapılacak Kosta Rika Filmleri Günleri’ne katılacak.

Murat Gülsoy’un romanı Çince’de

Geçtiğimiz yıllarda öykü ve roman dallarında önemli ödüllere layık görülen yazar Murat Gülsoy, Türkiye’de sadık bir okuyucu kitlesine sahip. Yazar, ‘İstanbul’da Bir Merhamet Haftası’ adlı romanının Çince çevirisiyle de Türk edebiyatını uzak coğrafyalara taşıyor.
Roman, İstanbul’da yaşayan yedi farklı karakterin Max Ernst’in gerçeküstü resimleri üzerinden kendi yaşamlarıyla ve yaşadıkları dünyayla ilişki kurma biçimlerini konu ediniyor.
Yazdıklarında modern anlatım tekniklerini araştıran Murat Gülsoy, bu romanında insanların iç dünyalarının kapılarını kendilerine açtırtmanın yolunu buluyor.

Bomonti sokakları renkleniyor

İstanbul’un en eski semtlerinden Bomonti, Tekfen Emlak Geliştirme Grubu’nun projesiyle renkleniyor. Projeyle Bomonti’deki apartmanların dış cepheleri, graffitiyle süslenecek. 8-9-10 Ekim’de yapılacak şenlikte Buenos Aires’in sokak sanatçılarından Chu, Avrupa’nın en iyi graffiti yazarlarından Alman Rusl Lovesletters ile Türkiye’den Cins, Wide ve Canavar Tekfen, duvarlara resim yapacak. Etkinlikte, gün boyu duvarlar boyanacak, sokak müzisyenleri caddeleri neşelendirecek.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.