Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

‘HOCALI’YI UNUTMADILAR

Azerbaycan’ın Bağımsızlık Savaşı’nı konu alan ‘Kanlı Ocak’ filminin galası, Hocalı Katliamı’nın gerçekleştiği günde yapıldı. Bir grup genç ‘Adalet için Hocalı’ yazılı tişörtlerle katliamı protesto etti

|

Başrollerini Nebahat Çehre, Faik Mirzayev ve Azer Aydemir’in paylaştığı ‘Kanlı Ocak’ filminin galası, önceki akşam Kanyon’da gerçekleşti. Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeve, Azeri işadamı Mübariz Mansimov, şarkıcı Günel ve Mahsun Kırmızıgül’ün hazır bulunduğu davette yapımcı - yönetmen Vahid Mustafayev, filmi çekimler sırasında komaya giren ve 18 Şubat’ta hayatını kaybeden annesine atfetti.
‘Kanlı Yanvar’ olarak anılan katliamın anlatıldığı filmde, Nebahat Çehre, iki çocuğu farklı cephelerde savaşan bir anneyi canlandırıyor. Sinemayı çok özlediğini söyleyen Çehre şöyle konuştu:
“Bir ülkenin bağımsızlık savaşı adına yaşanan mücadeleyi anlattık. Sinemaseverler bu duyguyla filmi izlesinler.”
Gecede Hocalı Katliamı da unutulmadı. Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat’ta Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı Kasabası’nda yaşanan katliam protesto edildi. Bir grup genç ‘Adalet için Hocalı’ yazılı tişörtleriyle olayları protesto etti.

Safina’dan da destek geldi

İtalyan sanatçı Alessandro Safina, Hocalı Katliamı’nın 23’üncü yıldönümünde düzenlenen ‘Gözü Yaşlı Hocalım’ gecesinde sahne aldı. İstanbul Milli Saraylar Saray Koleksiyonları Müzesi’ndeki anmada Safina, şarkılarını Enbe Orkestrası eşliğinde seslendirdi. Azeri halk türküsü ‘Sarı Gelin’i de söyleyen Safina’nın konserinin ardından sergi açılışı yapıldı.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.