Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

İngiltere Başbakan Yardımcısı Clegg, İdil Biret hayranı çıktı

İngiltere Başbakan Yardımcısı Liberal Demokrat Parti Lideri Nick Clegg, kendine ait “ıssız ada”ya götüreceği sekiz müzik disketi arasında Türk piyanisti İdil Biret’in icra ettiği Polonyalı besteci Chopin’in A minör valsını da seçti.

|

Clegg (43), BBC Radio 4 tarafından uzun bir süreden beri yayımlanan “Desert İsland Discs” programına katıldı. Program sırasında Clegg’ten kendine ait “ıssız ada”ya götüreceği sekiz parçayı seçmesi istendi. Clegg’in seçtiği 8 parça arasında başarılı Chopin yorumlarıyla tanınan Biret’in seslendirdiği Chopin’in A minör valsı da ilk sırada bulunuyor. Clegg, söz konusu disketleri neden seçtiğini anlatırken Evora ve Biret’in icra ettikleri parçaların, kendisine, yetenekli bir piyanist olan İspanyol asıllı eşi Miriam Gonzalez Durantes’i anımsattığını söyledi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.