Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

“İstanbul’la aşk nefret ilişkisi yaşıyorum”

Melisa Sözen Mardin'de rol aldığı 'Bir Bulut Olsam' dizisinin finalini çekip İstanbul'a döndü. Neşesi ve enerjisiyle herkesi kendine hayran bırakan başarılı oyuncu İstanbul Life’a konuştu

|

Güneşin kendini hissettirdiği bir günde Melisa Sözen’le bir araya geldik. Beyoğlu’nun tarihi yapılarından Mısır Apartmanı’nın terasındaki 360 İstanbul’da şehre tepeden baktık. Bir yanda etkileyici tarihi yarımada manzarası, diğer yanda St. Antuan Kilisesi ve İstanbul...

Bir yıldan fazla süredir Mardin’deydiniz. Orada yaşam nasıldı?
Nasıl geçtiğini anlamadık. Şehir dışında olmak çok keyifli gelirken, bir yandan da burukluk ve hüzün vardı. Mardin’den geleli iki gün oldu. Hala İstanbul’da olmaya alışamadım, buranın havası enteresan geliyor.

Mardin’de neler yaptınız?
İlk sezon çekimleri sırasında bir şey yapmaya vakit kalmıyordu. Ama sonra Mardin’i, Diyarbakır’ı, Batman’ı, Nusaybin’i gezdik. İlk başta kültürel aktivitelere katıldık, ardından alışverişe merak saldık. Çok güzel takılar vardı. Bakırları ve şahmeranları çok güzeldi. Ardından kumaşlara saldırdık. Batman’a Diyarbakır’a sinemaya gidiyorduk. En son orada Sabancı’nın açtığı müzeyi gezdik. Kiliseler ve camiler de görülmesi gereken yerlerden. Onun dışında yazın çok sık Nusaybin’de yüzmeye Beyaz Su’ya gidiyorduk. Ben bir kere girebildim. Hasankeyf zaten muhteşem bir yer. Set dışı aktivitelerimiz hep gezmek üzerine oldu. Geri kalan zamanlarda da otelde buluşup sohbet ediyorduk.

Mardin’deyken İstanbul’u özlüyor muydunuz?
İlk beş ay İstanbul’u hiç özlemedim. Sonra ailemi ve arkadaşlarımı özlemeye başladım. O ‘zen’ hayatın etkisi farklı bir duygu yaratıyor. Tamam, çok güzel ama bir yandan da çevremi arıyordum. Aslında yorgunlukla da alakalı bir şey. Daha az çalışıyor ve daha az yoruluyor olsaydım belki daha az özlerdim.

Bir süre dinlenmeyi düşünüyor musunuz, yoksa çalışmaya devam mı?
Bir süre dinleneceğim. Sinema ve tiyatro değil ama dizi yapmamakta fayda var. Tabii kaçırılmaması gereken bir proje olmadkça.

Çok neşeli, enerjiksiniz. Ancak hüzünlü de bir duruşunuz var.
Aslında hüzünlü bir insan değilim ama duygusal bir yanım var. Kolay hüzünlenirim; fakat insanları şaşırtacak kadar saçma bir enerjiye de sahip olabiliyorum. Gülmeyi çok severim. Dışarıdan hiperaktif biri gibi görünmüyorum ama neşeliyimdir.

Oynadığınız rollerin de bu duruşunuzda etkisi olabilir mi?
Evet olabilir. Her insan gibi bazen öyle, bazen böyle.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.