Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Karaca Hatun kimdir? Alparslan Büyük Selçuklu'nun Karaca Hatun'u Rabia Soytürk kaç yaşında, nereli?

Rabia Soytürk, Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Karaca Hatun'a hayat veriyor. Süleyman'ın eşi olan Karaca Hatun'un hayatı da merak konusu oldu. Güzel oyuncu Rabia Soytürk ise İstanbul'da doğdu. Peki, Rabia Soytürk boyu ve yaşı kaç?

|

TRT1'in fenomen dizisi Alparslan Büyük Selçuklu'da Karaca Hatun öne çıkıyor. Karaca, Alparslan'ın kardeşi Süleyman'ın eşi ve Tuğrul'un da kardeşidir. Karaca'ya ise genç oyuncu Rabia Soytürk hayat veriyor. İşte, Rabia Soytürk hakkında...

KARACA HATUN TARİHTE KİMDİR?

Karaca Hatun hakkında tarihte geniş bilgi yer almasa da Sultan Alparslan'ın kardeşi Süleyman'ın eşi, Tuğrul Bozan'ın de kız kardeşi olarak bilinir.

RABİA SOYTÜRK KİMDİR?

Soytürk, 1996 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Boyu 1.66 cm, kilosu ise 50’dir. Küçük yaşlarda tiyatroya ilgi duran Soytürk, tiyatro kurslarına gitti.

Üniversitede de mimarlık kazanmış ancak ilk yılında dondurarak oyunculuk üzerine yoğunlaştı. Sadri Alışık Kültür Merkezi Oyunculuk Bölümü’nde eğitim aldı.

Rabia Soytürk, Şahsiyet isimli dizide rol alarak ilk oyunculuk deneyimini kazandı. 2018 yılında Gülperi dizisinde Selen, 2019 yılında ise Benim Adım Melek isimli dizide Defne karakterini canlandırdı.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.