Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Kayahan doğum gününde anıldı! 'Babamı çok özledim'

3 Nisan 2015 tarihinde hayatını kaybeden Türk pop müziğinin efsanesi Kayahan, doğum günü olan 29 Mart'ta düzenlenen bir programla anıldı. Sanatçının kızı Beste Açar'ın organize ettiği geceye katılan ünlü isimler, Kayahan'ın unutulmaz şarkılarını seslendirdi. "Babamı çok özledim" diyen Açar, Boğaz'a Kayahan'ın sevdiği çiçekleri attı.

|

Seslendirdiği bütün şarkıları kendisi yazıp besteleyen Kayahan Açar, adını Sezen Aksu, Zerrin Özer ve yakın arkadaşı Nilüfer'e verdiği şarkılarla duyurdu. Usta sanatçı, 45 yıllık müzik hayatında 'Yemin Ettim', 'Odalarda Işıksızım', 'Emrin Olur', 'Mor Melekse', 'Adresim Aynı', 'Allah'ım Neydi Günahım', 'Bir Aşk Hikayesi' gibi unutulmaz eserlere imza attı.

HASTALIK SÜRECİ VE ÖLÜMÜ
İlk kez 1990 yılında yumuşak doku kanserine yakalanan Kayahan, 2005'te ikinci kez aynı hastalığa yakalandı. 2014'te rahatsızlığı nükseden ve solunum yetmezliği oluşan Kayahan, 3 Nisan 2015 tarihinde sabah 08.00 sıralarında kansere yenik düşerek, 66 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi Teşvikiye Camii'nden kaldırılan Kayahan, vasiyeti üzerine Beykoz'da bulunan Kanlıca Mezarlığı'na defnedildi.

'CENNETE BESTELER' ANMA GECESİ
Kayahan'ın kızı Beste Açar'ın (47) İstinye'de bir mekanda organize ettiği ve 'Cennete Besteler' adını verdiği anma gecesine Hakan Peker, Keremcem ve sanatçı dostları katıldı. Kayahan'ın unutulmaz şarkıları geceye katılan sanatçılar ve Beste Açar tarafından seslendirildi.

"HEPİMİZİN TÜYLERİ DİKEN DİKEN OLDU"
Beste Açar, "Babamın aramızdan ayrılışının yedinci doğum günü, onsuz kutlayacağımız. İlk bulunduğumuz yere geldiğimizde karşı tarafa doğru baktım. 'Şuradaki beyaz deniz feneri neresi?' dedim. Kanlıca olabilir mi? Evet, orası Kanlıca Mezarlığı. Hepimizin o anda tüyleri diken diken oldu. Projenin adı 'Cennete Besteler'. Babam bu gece tam karşımızda olacak" dedi.

"İNANAMIYORUM"
Boğaz'ın karşı tarafında babasının mezarına bakarak sevdiği çiçekleri atan Açar, "Babamın sanatçı dostları, benim arkadaşlarım, birazdan babamın şarkılarını söyleyeceğiz. Ben de babamın şarkılarını söyleyeceğim. Doğum gününü kutlayacağız. Babamı çok özledim. Hani derler ya inanamıyorum. Sanki hep var, hâlâ o duygu var. Her gün o varmış gibi geliyor. Her ölüm erken ama babam çok erken öldü. 3 Nisan'da sevenleri ve arkadaşları ile gidip dua edeceğiz" ifadelerini kullandı.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.