Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

‘Kendimi yenilenmiş hissediyorum’

Dört yıl aradan sonra ‘Savaşçı’ dizisiyle ekrana dönen Burak Sarımola, “Aynı rolleri oynamaktan çok sıkılmıştım. Oyunculuk heyecanım azalmıştı. Şimdi kendimi yenilenmiş hissediyorum” dedi

|

'Savaşçı’ dizisinde terörist Temo karakterine hayat veren Burak Sarımola, ilk zamanlar ölüm tehditleri aldığını söyledi. Birçok ünlü ismin oyuncu koçluğunu yapan Sarımola’yla, projesini ve sektörü konuştuk.

Temo nasıl bir karakter?

Egoist, kendini beğenmiş, bencil, şizofren, hiçbir değer yargısı bulunmayan ve sadece kendine inanan bir adam. Bugüne kadar gördüğüm en inanılmaz ve ne yapacağı belli olmayan kişi. Bir saniyesi bir saniyesini tutmayan bir karakter.

Canlandırdığınız karakter terörist. Nasıl tepkiler alıyorsunuz?

İlk bölümlerde ölüm tehditleri aldım ama şimdi bunlar yerini tebrik mesajlarına bıraktı. İnsanlar, Temo’dan nefret ettiklerini ama benim oyunuma çok inandıklarını ve beğendiklerini söylüyor.

Devam eden bir projeye sonradan dahil olmak riskli değil miydi?

Evet, öyleydi. Birbirini tanıyan kemikleşmiş oyuncular var. Sonradan kendini kabul ettirmek tabii ki zor iş. Ama Temo, o kadar güçlü ki, güzel bir yer edindiğine inanıyorum.

Geçtiğimiz sezon ‘Savaşçı’yı izliyor muydunuz?

Başından bu yana takip ediyorum. Dahil olmak istediğim bir işti.

Dört yıl sonra ekrana döndünüz. Neden bu kadar ara verdiniz?

Aynı rolleri oynamaktan çok sıkılmıştım. Oyunculuk heyecanım azalmıştı, nefes alıp kendimi yenilemek istedim. Bu projeyle çok sıkı bir şekilde geri döndüm. Bundan sonra böyle bir ara vereceğimi pek sanmıyorum. Kendimi yenilenmiş hissediyorum.

Daha önce de askeri projelerde yer aldınız. Rolünüz için çalışma yaparken bu durumun avantajları oldu mu?

Hayır. Çok uç bir karakter oynuyorum. Uzun çalışma fırsatım olmadı ama ben zaten dört senedir bu karakteri bekliyordum. Kafamda her şey hazırdı.

‘Asıl kariyerim şimdi başlıyor’

Birçok projede yer aldınız. Canlandırmak istediğiniz özel bir rol kaldı mı?

Kafamda onlarca karakter var. Mesela seri bir katili oynamayı çok istiyorum. Her projede yeni heyecanlar yaşamak istiyorum.

Birçok ismin oyuncu koçluğunu yapıyorsunuz. Genç isimlerin sektördeki yerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sektörün yeni yüzlere ihtiyacı var. Şu an çalıştığım birçok oyuncu önemli projelerde rol alıyor, onların başarısı beni de gururlandırıyor.

Eşiniz ve oğlunuz Amerikan vatandaşı olduğu için “Oraya yerleşebilirim” demiştiniz. Hâlâ böyle mi düşünüyorsunuz?

Temo’dan önce, Temo’dan sonra... Asıl kariyerim şimdi başlıyor. Planlarım değişti, kendi oyunculuk atölyemi kuruyorum. Sektöre daha çok isim kazandırmayı planlıyorum.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.