Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

'Kim Kardashian'a hediye edilen saç tutamı sahte' iddiası!

Geçtiğimiz günlerde New York’taki Metropolitan Sanat Müzesi’nin Kostüm Enstitüsü’ne yardım amacıyla düzenlenen ve moda dünyasının en prestijli gecesi olarak bilinen Met Gala'ya Marilyn Monroe'nun ikonik elbisesiyle katılarak büyük bir sürpriz yapan Kim Kardashian'a; Monroe'nun saçından bir tutam hediye edilmişti. 'Marilyn Monroe Uzmanı' Scott Fortner tarafından bu saçın sahte olduğu iddia edildi. İşte detaylar...

|

2022 Met Gala'ya kendisinden 13 yaş küçük sevgilisi Pete Davidson ile katılan ünlü reality yıldızı ve girişimci Kim Kardashian, Marilyn Monroe'nun 19 Mayıs 1962 yılında giydiği ikonik elbiseyi giyerek kırmızı halıya damga vurmuştu.

Hollywood'un efsane sarışını Marilyn Monroe, unutulmaz elbiseyi dönemin ABD Başkanı John F. Kennedy'nin 45'inci doğum günü şerefine sahnede Happy Birthday Mr. President (Mutlu yıllar bay başkan) adlı şarkıyı söylerken giymişti.

Elbisenin değerinin ise, 5 milyon dolar olduğu söylenmişti.

7,5 KİLO VERMİŞ

Elbiseye girmek için son 3 hafta hiç şeker ile glüten yemediğini ve 7,5 kilo verdiğini söyleyen Kardashian, iddialara göre; merdivenlerde fotoğraf çektirirken elbisenin orijinalini giyerken, daha sonra değiştirip elbisenin bir replikasını giymişti.

Kim Kardashian, geçen ay Monroe'nun giydiği o elbisenin sergilediği Orlando'daki Ripley Müzesi'nden çıkarken görüntülenmişti. Kardashian'ın, MET Gala elbisesinin hazırlıkları için söz konusu müzeye gittiği belirtilmişti.

MONROE'NUN SAÇINDAN BİR TUTAM

Hollywood ikonunun orijinal elbisesini giyme şansını elde eden yıldıza, sonrasında Monroe'nun saçlarından bir tutam hediye edilmişti. Florida'daki 'The Ripley's Believe it Or Not!' adlı müzenin sahipleri, o anları Instagram hesaplarından paylaşmıştı.

"BENİM İÇİN ÇOK ÖZEL"

Müzenin kendisine hediye ettiği saç karşısında şaşkına dönen Kardashian, "Bu benim için gerçekten çok özel. Çok teşekkür ederim. Her akşam bununla uyuyacağım" ifadelerini kullanmıştı.

'SAHTE SAÇ' İDDİASI

Sosyal medyada çok konuşulan olayın ardından, bir 'Marilyn Monroe Uzmanı' olan Scott Fortner, Kim Kardashian'a 'The Ripley's Believe it Or Not!' müzesi tarafından hediye edilen ve metalik bir kapta korunan saç tutamının sahte olduğunu iddia etti.

Fortner, müzenin 41 yaşındaki Kardashian'a hediye ettiği tarihi hatıranın gerçekliğini sorgulayan ayrıntılı bir gönderiyi, cuma günü Instagram sayfasında yayınladı.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN AÇIKLADI

Uzman, 'The Ripley's Believe it Or Not!' hesabının yayınladığı hediye videosuna ek olarak, müzenin saç tutamının kökenini detaylandırdığı ve 1962'de Monroe'nun saçı üzerinde çalışan kuaför salonundan olduğu iddia edilen makbuzun ekran görüntüsünü de kendi sayfasından paylaştı.

Müze, söz konusu tutamı sergilerken, Monroe'nun saçının, Kennedy'e serenat yaptığı Madison Square Garden performansından hemen önce kuaförü Robert Champion tarafından kesildiğini ve saçın 'saç toplama' alanında en saygın ve güvenilir uzmanlardan biri olan John Reznikoff tarafından doğrulandığını söyledi.

MAKBUZU PAYLAŞTI

Fortner ise, Champion'un Monroe'nun 19 Mayıs 1962 New York etkinliği için saç stilini hazırlayan kuaför olmadığını, Hollywood efsanesinin saçlarıyla ilgilenen kişinin Kenneth Battelle olduğunu açıkladı. Uzman, Instagram gönderisine dahil ettiği 'Lilly Dache Güzellik Salonu'ndan alınan bir makbuzun, tarihi gün öncesinde Monroe'nun saçını hazırlayanın Champion değil Battelle olduğunu doğruladığını söyledi.

Açıklamasının sonunda Kardashian'ın "Her akşam bununla uyuyacağım" sözlerine atıfta bulunan Scott Fortner, şu ifadeleri kullandı:

Şimdi şunu merak etmeliyiz: Acaba Kim Kardashian gerçekte kimin saçıyla uyuyor?

Uzman, ertesi gün yaptığı açıklamasa ise, Battelle'nin Marilyn Monroe'nun 1962 telefon rehberlerinin her ikisinde de olduğunu, ancak Robert Champion'un şaşırtıcı olmayan bir şekilde orada yer almadığını da belirtti.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.