Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Kraliçe Elizabeth'e yetişkin filmi uyarısı!

Kraliçe Elizabeth hakkında çok dikkat çekici notlar paylaşıldı. Kraliçenin diğer ülkelerin lideriyle tanışmadan önce hangi hazırlıkları yaptığına yer verilen notlarda, Danimarka'yla ilgili aktarılan yetişkin filmi detayı çok konuşulacak cinsten.

|

Milliyet.com.tr - Kraliyet yazarı Robert Hardman geçtiğimiz günlerde düzenlenen Chalke Valley Tarih Festivali kapsamında İngiltere kraliçesi II. Elizabeth ile ilgili geçmişe dair bazı notlar yayınladı. Bunların içerisinde yer alan sıra dışı bazı detaylar özellikle dikkat çekiciydi. Notlara göre tahtta 70 yılını deviren Kraliçe Elizabeth'in diğer ülkelerin lideriyle tanışmadan önce bazı hazırlıklar yaptığı belirtiliyor. Hardman'a göre, kraliçe ne zaman bir liderle tanışacak olsa iki ayrı dosya hazırlanmasını istiyordu. Bu dosyalardan biri tanışacağı liderin kişiliğine dair detayları, diğeri ise onunla konuşurken 'kaçınılması gereken konuları' içeriyordu.

Danimarka Kraliçesi II. Margrethe'in 1974 yılında Birleşik Krallık'a yaptığı ziyarette Kraliçe Elizabeth'e "Danimarka'nın Avrupa'nın yetişkin içerikleri endüstrisinin başkenti olarak görülmesinden" bahsetmemesinin tavsiye edilmesi de en çarpıcı detaylardan. Danimarkalılar ülkelerinin bu şekilde görülmesi konusunda oldukça hassastı ancak İskandinav ülkesi, 1 Temmuz 1969'da yetişkin içerik yasağını kaldıran ilk ülke oldu ve 21 Ekim 1969'da dünyanın ilk yetişkin içerik fuarına ev sahipliği yaptı. O dönem gazetelerde, Danimarka'da seks kitapları ve filmleri için ihracat pazarının yılda 3,8 milyon dolar değerinde olduğu yazılıyordu.

Kraliçe hazırlanan dosyaları okur, tanışacağı kişiyle ona göre bir diyalog kurardı. Tıpkı Danimarka kraliçesi örneğinde olduğu gibi başka birçok örnek de mevcuttu. 1977 yılında ismi paylaşılmayan bir başbakan hakkındaki notlarda, başbakanın zaman zaman aklını başından alacak güzellikteki sarışın kadınlardan özel olarak hoşlandığı bilgisi yer alıyordu.

'GARDIROP DİPLOMASİSİ'Nİ ÖNEMSİYORDU

Kraliçe Elizabeth'le ilgili paylaşılan notlarda onun dünya liderleriyle ilişki kurarken kişisel bir çabaya girdiği ve bu kişisel çabanın yanı sıra 'gardırop diplomasisi' adlı bir kavramın varlığına da dikkat çekildi. Kraliçe'nin 1965 yılında Almanya'ya yaptığı bir ziyaretten anılar paylaşan Hardman, Kraliçe'nin gideceği sarayın dekoruna uygun bir şekilde giyindiğini ve bu davranışıyla takdir topladığını aktardı.

MARILYN MONROE'NUN KRALİÇE HAYRANLIĞI

Kraliçe Elizabeth'in geçmiş yaşantısındaki anekdotlarından biri de dünyaca ünlü oyuncu model Marilyn Monroe'yla ilgili. Marilyn Monroe 'Prens ve Şov Kızı' filminin çekimleri için İngiltere’ye gittiğinde en büyük hayali Kraliçe II. Elizabeth ile tanışmaktı. Hatta Buckingham Sarayı’ndan aldığı davet için giydiği elbise yıllarca konuşuldu. Ancak söz konusu elbise o dönemde büyük eleştirilere maruz kalmıştı. Marilyn Monroe'nun günlerce hazırlandığı, uğruna filminin setine bile gitmediği elbisesi oldukça dekolteliydi. Kraliyet davetlerinde kadınların kraliçeye gölgede bırakmayacak şekilde muhafazakâr giyinmeleri ise saray prosedürlerinden biriydi.

Görülen oydu ki Monroe yetkililerin muhafazakâr giyinme konusundaki ricalarını görmezden gelmişti. Bunun yerine göğüslerini sergileyecek kadar 'cüretkâr' ve vücudunu saran altın renginde lame bir elbise seçmişti.

Elbiseyle ilgili yapılan hiçbir olumsuz yoruma aldırış etmeyen Marilyn Monroe o an için yalnızca Kraliçe'yle tanışmaya odaklanmıştı. Basın, kraliyet yetkilileri ve birçok aktör Monroe'nun kraliçeyi ve kız kardeşini gölgede bırakan elbisesi hakkında eleştiriler yönlendirirken, Kraliçe Elizabeth bununla ilgili yorumda bulunmadı. Kraliçenin sadece yakın bir arkadaşına, “Bayan Monroe'nun çok tatlı bir insan olduğunu düşündüm. Ancak onun için üzüldüm çünkü benimle tanışacağı için o kadar gergindi ki tüm rujunu yalamıştı" dedi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.