Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Lezzetin yeni durağı

Sahrap Soysal’ın lezzet meraklıları için hizmete açtığı ‘Sahrap Restaurant’, menüsü ve sunumuyla kısa sürede İstanbul’un gözde mekanlarından oldu.

|

Yaklaşık beş ay önce Asmalımescit’te açılan ‘Sahrap Restaurant’, kış sezonunun en iddialı mekanlarından biri olmaya aday. Aynı anda 70 kişiye hizmet verebilen mekan, Anadolu mutfağı lezzetleriyle müşterilerini karşılıyor. Hayatını lezzet sektörüne adayan Sahrap Soysal’ın, kendi adını taşıyan restoranında yerli ve yabancı müşterileriyle ilişkisi görülmeye değer. Soysal’ın bitmek bilmeyen enerjisi, farklı ve leziz tatlarla birleşince, geriye yemeklerin keyfini çıkarmak kalıyor.

Restoran girişinde ilk göze çarpan duvarı boydan boya kaplayan kitaplık. Burası, lezzet dünyasında kendini geliştirmek isteyenler için onlarca kitap sunuyor.

Menüdeki tüm yemeklerde ‘katı yağ’ yerine hakiki ‘zeytinyağı’ kullanılıyor. Ev yapımı erişte ve mantı ise yenilenen kış menüsünün öne çıkan lezzetlerinden. Kısa sürede Asmalımescit sakinlerinin benimsediği ‘Sahrap Pera’, 70’ler ve 80’lerin müzikleriyle misafirlerine keyifli ve nostaljik akşamlar yaşatıyor.



Sahrap Soysal ve ekibi, sadece beş ayda İstanbul’daki dev lezzetler arasına giren ‘Sahrap Restaurant’ta misafirlerine Anadolu’nun kaliteli üzüm bağlarından elde edilen şarapları sunuyor. Butik ve sıcak bir aile ortamına sahip mekan, özenli bir sunumla lezzet meraklısı olan herkesi bekliyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.