Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

LEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - DUMANI ÜZERiNDE TABAKLAR

Ritz Carlton İstanbul’un Executive Sous Şefi Selami Güleryüz, Ramazan boyunca devam edecek yemek mönülerimize erişteli çorba, su böreği ve tavuk Topkapı tarifleri katkıda bulunuyor

|

YOĞURTLU ERİŞTELİ ÇORBA

Malzemeler (12 kişilik)
l 12 bardak su l 500 gr. yeşil mercimek l Tuz
l 1 yemek kaşığı sıvı yağ l 2.5 su bardağı ev yapımı erişte l 4 diş sarımsak l 2 yemek kaşığı un l 6 yemek kaşığı yoğurt l 1 bardak su l 2 yemek kaşığı tereyağı
l Kuru nane l Pul biber

Hazırlanışı: Tencereye suyu, tuzu ve sıvı yağı koyup kaynatın. Yeşil mercimeği konfi şeklinde pişirin ve süzdürün. Tencereye ilave edin. Kaynayan suyun içerisine erişteleri atın, arada yapışmaması için karıştırın. Bir kaba 4 diş sarımsağı rendeleyin. 2 yemek kaşığı un, 6 yemek kaşığı yoğurt ve 1 bardak suyu ekleyip topaklanma gidinceye kadar iyice karıştırın. Bu karışımı çorbanın terbiyesi için kullanacağız. Tenceremizdeki sudan 1 yemek kaşığı alıp karışıma ilave edin. Bu işlemi, 2-3 kez daha tekrar edin. Karışımı soğuduktan sonra yavaşca tencereye ilave edin. Çorbayı kısık ateşte 20-25 dakika karıştırarak pişirin. Diğer yandan 2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritip naneleri içine atıp sosu hazırlayın. Naneleri yakmamaya dikkat edin, sos yeşilimsi olduğunda ocaktan indirip tencereye ekleyin. 5 dakika daha karıştırın. Son olarak pul biberleri ilave edip 2-3 kere karıştırın, servis edin.

TAVUK TOPKAPI

Malzemeler (2 kişilik)
l 4 adet piliç göğüs but eti (bütün parça) l 1 su bardağı pirinç l 1 su bardağı haşlanmış nohut
l 2 yemek kaşığı tereyağı l 2 yemek kaşığı çiçek yağı l 1 tatlı kaşığı şeker l Tuz, karabiber
Garnitürü için
l Taze fasulye l Nohutlu pilav l Arpacık soğanı
l Izgara domates l Sivri biber l Kırmızıbiber
l Izgara kemer patlıcan
Sosu için
l Tavuk kemiği l Havuç l Soğan l Kereviz sapı
l Salça l Defne yaprağı l Tuz l Karabiber

Hazırlanışı: Dibi kalın bir tavada tereyağını eritin. Pirinci ilave ederek karıştırın. Sonra suyu koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Piliç göğüs ve butunu, pilavı piliçlerin içerisine doldurun, sonra da sarın. Piliçleri 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

SU BÖREĞİ

Malzemeler (4 kişilik)
Hamuru için: l 5 adet yumurta l 1 bardak ılık su l 7-8 bardak un l Tuz
İç malzemesi için: l 500 gr. beyaz peynir (isteğe göre tam yağlı)
l 1 küçük kase sıvı ve tereyağı karışımı l 500 gr. sotelenmi havuç, pırasa ve kuru soğan
Yufkalar için: l 4 litre sıcak su l 4 litre soğuk su l 1 tatlı kaşığı tuz
l 3 çorba kaşığı sıvı yağ
Sosu için: l 500 gr. krema l 150 gr. su l Beyaz biber l Taze karışık baharat l Kırmızı yağ l Tuz
Ganitürü için: l Izgara havuç l Sotelenmiş taze fasulye l Fesleğen

Hazırlanışı: Tüm hamur mazlemelerini geniş bir yoğurma kabına alın. 1 bardak ılık su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Kıvama gelen hamuru 8 bezeye ayırın. (Bezeler avuç büyüklüğünde olacak) Daire şeklindeki fırın tepsisini sıvı ve tereyağı karışımıyla yağlayın. İlk bezeyi tepsi büyüklüğünde açın. Geniş bir tencerede 4 litre suyu kaynatın, kaynayan suyun içine sıvı yağ ve tuz ekleyin. Tepsi büyüklüğünde açtığınız yufkayı kaynayan suda 1-2 dakika kadar haşlayın. Kevgir yardımıyla haşlanan yufkayı alın ve hemen diğer tencere içinde beklettiğiniz soğuk suya atın. Yufkayı, yağladığınız tepsiye yerleştirin. Üzerine tereyağı karışımından yayın ve ufaladığınız beyaz peynirden serpin. Sebzeleri iki kat aralıklarla koyun. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın. Son yufkayı yerleştirdikten sonra üzerine hafifçe bastırarak düzeltin ve kalan tereyağlı karışımdan sürün. Fırında altın sarısı renk alana kadar
pişirin. Alt ve üstünün dengeli pişmesi gerekiyor. Sıcak ya da
ılık servis edin.

YARIN: LACiVERT RESTAURANT’TAN TARiFLER

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.