Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Mahalleli sanat çalışıyor

2A Sanat Atölyesi’nde, mahallenin çocukları, gençleri ve yetişkinleri resim, ebru, ahşap ve taş boyama sanatlarını öğreniyor.

|

Antalya'nın Konyaaltı İlçesi’nde, sanatseverlerin hizmetine giren 2A Sanat Atölyesi’nde, mahallenin çocukları, gençleri ve yetişkinleri resim, ebru, ahşap ve taş boyama sanatlarını öğreniyor.

Atölyenin sahibi ve sanat eğitmeni Kamile Çavdar, ilgi duyan kursiyerlere sanatın her dalını sevdirerek öğretme çabasında olduğunu belirtti. Çavdar, genç kız ve yetişkin kadınların boyanın su ile dansı olarak bilinen ebru sanatına daha fazla önem verdiklerini, su yüzeyinde özel toz ve sıvı boyalarla oluşturulan desenlerin k?ğıt, ipek kumaş, düz renk objelerin üzerine aktarıldığını söyledi.

Kamile Çavdar, ahşap boyama sanatına da ilginin arttığını, hazır ahşap objelerin, evlerdeki kullanım dışı ahşap sandalye, koltuk, sehpa ve benzeri eşyaların üzerlerinin boyandığını, desen ve resimlerle de süslenip yenilendiğini aktardı. Çavdar, "Sıcak geçen yaz aylarını sanat eserleri üreterek değerlendireceğiz" dedi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.