Mecidiyeköy’deki yalancı cennet
Yeşilköy’de Yelken Balık farkı, Mert Milli Takım için çalışıyor, Plaza’da Recep Aktuğ, People’da özel davet, Mehmet-Metin ayrıcalığı, Bir’den bir’e, Kikka’da müthiş parti, Çubuklu Hayal Kahvesi’nde yenilikler...
|
Efendim, hafta arası çok yakın dostlarım olan sevgili Derya-Zafer Babacan ve güzel kızları Sinem, Didem ile Yeşilköy’deki Yelken Balık’a gittik. Benim için çok özel bir insan olan, büyük saygı duyduğum Mehmet Ağar Ağabey’in zarif eşi Emel Ağar ve yakışıklı oğlu Tolga ile teyzesi Meral de vardı. Yelken açılalı bir ay olmuş. Mekanın önemi Tolga için büyük. Sahipleri, Tolga’nın çocukluk arkadaşları olan Bülent Ilgaz ve Emre Karabacak. İkisi de Tolga gibi Amerika’da okumuşlar. Tolga’nın eli onların üzerinde, gücü ve beyni de yanlarında. Çocuklar genç, yurtdışında eğitim aldıklarından şık, keyifli, sıcak bir yer yapmışlar. Geniş bir otoparkı var, park sorunu yaşamıyorsunuz. Girer girmez de tanıdık yüzlerle karşılaşıyorsunuz. Çok az balıkçıda olan kalite orada hemen hissediliyor. Baktım, değişik masalarda Faruk Bal, Fuat Miras, yine sevdiğim bir ağabeyim olan Marmaris Grand Yazıcı’nın sahibi ve Muğla Bağımsız Milletvekili İbrahim Yazıcı, işadamı Ahmet Zorlu, Bünyamin Altındağ, Kenan ve Ozan Doğulu kardeşler, Piar Gallup’un sahibi ve eski milletvekili Bülent Tanla, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Oğuz Satıcı oturuyorlardı. Personel çok deneyimli. Aşçıbaşı Tosun Kal işin ustası. Metrdotel Şerif Ateş’i yıllardır tanırım. O gece bizim masaya garson Yaşar Aslan ve komi Ersin Kutluhan baktı. Mezeden çok balık ağırlıklı bir mönü istedik ama Tolga her çeşitten tatmamızı önerdi. Kalamar dolması, ızgarası, deniz mahsulleri güveç, deniz mahsullerinden paella, hamsili pilav, balık krep ve börek, Yelken’e özel balık köfte, zeytinyağlı ve yoğurtlu deniz börülcesi, Yelken soslu ıstakoz börek, uskumru, levrek sarma ve dolmalar, karidesli Yelken salata... Yani acayip değişik bir mönü var. Lakerdayı özel yapıyorlar. Ben karidesli enginar ve buranın özel yemeği olan soya soslu tuzda balığa bayıldım. Kalkan ızgara da bu kadar lezzetli olabilir. Çok keyifli bir yemekti.
10 yıldır yemeğin sonunda meyve yemem ya, finali tatlıyla yaptık. İzmir’e özel kalburabastı, ekmek kadayıfı, şekerpare, içinde nar ve çilek ezmesi bulunan muzlu Yelken krep ile ilk kez burada tattığım tahin-pekmezli profiterole bayıldım.
Üst katta 50 kişilik VIP bölüm yapmışlar. Çok özel toplantılar, yemekler, davetler için. Zaten haftanın dört günü rezervasyonlu. Havaalanına yakın olduğu için pek çok işadamının tercihi VIP bölüm. Geçen gece Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan burada bir davet vermiş. Yelken’in müdavimleri arasında Nail Keçili ve ailesi, Ali, Adnan ve Metin Şen, Seba İnşaatlar’ın ortakları Engin-Nedim Keçeli kardeşler ve eşleri, Yalım Erez, işadamı Numan Ceyhan, Tuncer-Önder Öztarhan kardeşler ve Fenerbahçe’nin Başkanı, işadamı Aziz Yıldırım var. Yelken’de önümüzdeki günlerde yenilikler olacak. Yeşilköy, Florya, Yeşilyurt’ta oturanlar için hesaplı, ideal bir balık restoranı Yelken. Kişi başı seçtiğiniz mönüye göre 20-35 milyona çıkabilirsiniz. Telefon numarası (0212) 573 02 12.
O gece değişik bir lezzete tanık oldum. Bulgur pilavı ile levrek, ıspanaklı, etli, pastırmalı pide çeşitleri, marine edilmiş kuzu pirzola, finalde de ağaç çileği şerbetiyle sunulan sütlaç. Pazar hariç her gün 18.30-21.30 arası canlı müzik var. Parası olanlar için keyifli ve lezzetli bir yer. Telefon numarası (0212) 315 60 00. Sevgili Mustafa Çağlar ve televizyon dünyasının harika çocuğu Can Tanrıyar ile Mustafa’nın sahibi olduğu Plaza Oteli’nin muhteşem manzaralı barına eskiden sık gider, çok da eğlenirdik. Bazen fasıl, bazen Latin grupları izlerdik. Şimdilerde burada benim çok eski bir arkadaşım, başarılı müzisyen Recep Aktuğ çalışmaya başladı. Dinleyen herkes Recep’e bayılıyor. Yani son günlerde Plaza Otel Sky Bar pek popüler. Recep saat 22.00’de sahne alıyor, 02.00’e kadar coşturuyor. Repertuvarında yok, yok. Recep bir zamanlar Kısa Dalga Vokal Grubu’nu kurmuş ve pek çok ünlüye vokal yapmıştı. Sezen Aksu’dan Kayahan’a, Tanju Okan’dan Türk Sanat Müziği’ne kadar her telden müzik dinleyip kaliteli bir eğlence için Plaza Otel Sky Bar tercihiniz olsun. Telefon numarası (0212) 274 13 13. Hafta sonu sevgili Murat Güney’in işletmesini yaptığı, manken Tuğba Özay’ın da halkla ilişkilerini yürüttüğü Bebek’teki Kikka Restaurant ve Bar’a sırdaşım İsmail Akkaya ile gittik. Detaylı bilgiyi yakında vereceğim kısmetse. Kikka, bu yaz Hammam’da olacak. 23 Mayıs Perşembe gecesi Night Crema Parti var. Murat Güney bu parti için 500 davetiye dağıttıklarını, sanat, sosyete, podyum ve medya dünyasından pek çok ünlünün katılacağını söyledi. Bilginize.
Her yaz sezonunda bir kez de olsa Çubuklu Hayal Kahvesi’ne giderim. Aslında daha sık gitmek istiyorum ama hem uzak hem de benim gibi gecede 8-10 mekan gezme zorunluluğu olan bir kişi için zor. Bu yaz Çubuklu’nun restoran mönüsünde New Orleans-Cajun, California ve birkaç Meksika lezzeti eklendi, bilginize. Mutfak supervizörlüğünü Lübnan asıllı bir Amerikalı olan Samir Tahan yapıyor. Bence Hayal Kahveleri artık marka oldu. Bu yıl yalnızca mutfakta değil dekorasyonda da pek çok değişiklik var. Restoran dekorasyonu, kulüp tarzına yakın. Lounge bar olarak düzenlenen girişteki bar denize kadar uzanıyor. Müzik programları ise Amsterdam ve Londra’dan gelecek DJ’lerle zenginleştirilmiş. Çarşamba geceleri Hayal Kahvesi’nde rock ve alternatif müzik geceleri olacak. Bu yılın asıl sürprizi, sabah partileri. Hayal gecesi bittikten sonra Recycle Beach başlayacak. Cumartesi ve pazar sabahları ise sabah kahvaltısı chill-out zamanları ile karışacak, yani eğlence tavana vuracak. Bu yıl ayrıca Hayal Kahveleri 10. yılını kutluyor, şimdiden emeği geçen herkese nice yıllar diliyorum. Telefon numarası (0216) 413 68 80.
Yazara e-mail:
MAGAZİN