Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

MICK JAGGER ORGANiĞiN ÖNDE GiDENiYMiŞ

Havyar kremleri, 500 sterlin’lik nemlendiriciler, dans dersleri... Mick Jagger’ın 68 yaşında hâlâ nasıl formda kaldığını merak ediyorsanız işte size ipuçları

|

68’inci yaşını temmuz ayında kutlayan Mick Jagger geçen yılları lehine çevirenlerden. 1971 yılında bir konserde giydiği pudra pembesi takım elbisesinin parlak tonlardaki bir benzeriyle 40 yıl sonra bu kez yeni grubu SuperHeavy’yle sahneydi. 40 yıl sonra hâlâ formda olduğunun kanıtı sadece bu değil. Richard Price rock yıldızının sağlık ve güzellik reçetelerini araştırdı.
Jagger’ın spor tutkusu yeni değil. Babası Joe disiplinli bir öğretmendi. Onu örnek olan genç Jagger fitness egzersizlerini hiç ihmal etmedi. Ailesinden çok şey öğrendiğini anlatan rock yıldızı her zaman genler konusunda şanslı olduğunu, bedenine ve aklına iyi baktığını söyledi.
Olimpiyata hazırlanan atletleri, futbolcuları çalıştıran Norveçli özel eğitmenden ders alıyor. Eğitmenin en sıradan müşterisi eski Spice Girl üyesi Geri Halliwell. Jagger turneye nasıl hazırlanıyor dersiniz?
Günde sekiz mil koşmakla kalmıyor, yüzüyor, kickboks yapıyor ve bisiklete biniyor. Güçlü bir programla kardiyo egzersizlerini aksatmıyor.
Denge kontrolü için dans dersleri alıyor. Yoga ve pilatesi ihmal etmiyor.
Turnede tempoyu düşürüyor burada amaç enerjisini sahneye saklamak. Dev sahnelerde performansını sergilerken epey yol kat etmiş oluyor.
Hepsi süpermodel dört eski eşi ve yedi çocuğuyla Jagger için sakin kalmak zor görünebilir. İçkiyle arası iyi değil. Fazla içmenin güçten düşürdüğünü çünkü rahatlatıcı başka yöntemler denediğini anlatıyor: “Kendi kendime oturuyorum, sakinleşip durum değerlendirmesi yapıyorum.”

BESLENME Tam tahıllı ekmek, patates, pirinç, fasulye, tavuk ve balıkla karbonhidrat ağırlıklı bir beslenme şekli uyguluyor. Bir öğünü makarnayla geçiriyor. Organik meyve-sebze bağımlısı. Avokado favorisi. A,C,D ve E vitamini, ginseng, balık yağı hapı alıyor.

CİLT BAKIMI VE SAÇLAR Uzun uçak yolculuklarının ardından nemlendirici kremi hep yanında. Gece saat 11.00’de yatmak konusunda hiç taviz vermiyor. Tabii göz altı halkalarına karşı kremini ihmal etmeden. Evde yüz maskelerinin yanı sıra lifting yaptırıyor. Saç bakımı için ünlü salonların kapısını çalmıyor ama kişisel saç bakım uzmanı uyguladığı ürünlerle hiçbir zaman beyazların görünür hale gelmesine izin vermiyor.

MASAJTurne sırasında aralarında diyetisyenler, fizyoterapistler, şeflerin de yer aldığı ekipte 200 kişi çalışıyor. Grup üyeleri Four Seasons otel zincirinden hizmet alıyor. Jagger masaj konusunda Sting ve Bruce Willis’in de müşterileri arasında olduğu Dr. Dot’un ellerine bırakıyor kendini. 10 yıldır yanında olan L’Wren Scott öylesine korumacı davranıyor ki sigara içen grup üyelerini Jagger’ın yanına bile yaklaştırmıyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.