Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

MODELLiKTEN iŞ KADINLIĞINA YATAY GECiŞ

Modellik günleri geride kalmış olabilir. Ama bir dönemin ünlü podyum yıldızlarının şaaşalı yaşamlarından bir şey eksilmiş değil. Aksine her yıl katlanarak artan servetleriyle kıyasıya yarışıyorlar. Peki ama nasıl? Bu işin bir sırrı olmalı...

|

Heidi Klum, Kate Moss, Gisele Bundchen, Elle Macpherson ve Cindy Crawford... Her biri servetlerine servet katan isimler. İkinci kariyerlerine televizyon starı, Victoria’s Secret meleği; kozmetik markası yüzü olarak devam edenler zenginler kulübünde yerlerini ayırttı. Parmak arası terlikten iç çamaşırına, takı tasarımından motorcu ceketine kendi markalarını yaratanları Vogue dergisinin İngiliz edisyonu derledi.

GISELE BUNDCHEN

Eski Victoria’s Secret meleği, parmak arası ve sandalet tasarlamaya başladı. Bunları kendi adını taşıyan bir koleksiyon olarak piyasaya sürdü. 2009’da 30 milyon çift sandaletin satışından kârı 8 milyon doları buldu. 2010 yılında doğal malzemelerden üretilen cilt bakımı serisi Sejaa’yı piyasaya sürdü. Ayrıca ülkesi Brezilya’da bir otel sahibi.

HEIDI KLUM
Bir dönem mücevher tasarımı işine giren eski model, başka bir koldan anti-aging cilt bakım serisini piyasaya çıkardı. Loved ve Lavish markası adı altında satılan hamile kıyafetleriyle spor kıyafetleri koleksiyonu için New Balance ile yaptığı işbirliği ona 16 milyon dolar kazandırdı.

TYRA BANKS
Tyra Banks her yıl televizyon şovlarından 30 milyon dolar kazanıyor. Victoria’s Secret’ın ‘emekli’ meleği, Bankable adlı yapım şirketinin de sahibi. ‘True Beauty’ ve ‘Stylista’nın yapımcılığını üstleniyor.

KATE MOSS
Vogue’un en bereketli kapak kızı... Kate Moss üç yıl önce Topshop’la yaptığı işbirliğinden iki milyon dolar kazandı. Kendi markasıyla parfüm sektörüne giren model, Longchamp için de çanta tasarladı. Kate Moss logosu altında takı tasarımları ve kozmetik serisiyle kazanmaya devam ediyor.

IMAN
David Bowie’yle evli olan 80’lerin gözde modeli Iman, bugün 55 yaşında ABD’de bir moda programını sunuyor. Somali asıllı eski modelin kozmetik ürünleri ünlü mağazalarda satılıyor. Iman’ın ev dekorasyonu markasının yanı sıra giysi ve aksesuar koleksiyonu da ilgi görüyor.

CINDY CRAWFORD
Süper kazanan süper modellerin başını çekiyor. Egzersiz videolarından büyük kazanç elde eden Crawford, kendi adıyla mobilya, mücevher, cilt bakımı marka-larından hatırı sayılır bir kazanç sağlıyor. Omega saatlerinin tanıtımını yapıyor.

MOLLY SIMS
Victoria’s Secret modelliğinden Sports Illustrated kapağına, oradan mücevher tasarımcılığına giden kariyer çizgisini takip edenlerden biri de Molly Sims. Las Vegas dizisindeki rolüyle anılan ABD’li model, beyazperde de adından söz ettiriyor.

MARISA MILLER
Victoria’s Secret meleği, motosiklet dünyasının efsanesi Harley-Davidson’ın reklam yüzü oldu. 2010’un ilk aylarında kadınlar için sörf tahtası tasarladı. Markalaşmadan bir yere gelinemeyeceğini söylüyor.

ERIN WASSON
Bir dönem Maybelline’in yüzü olan model, kendi koleksiyonunu tasarlıyor. Mücevher koleksiyonu LowLuv, uluslararası piyasada iyi iş yapıyor. Lafayette’e yatırım yapan Wasson, New York’ta bir kulübün de ortaklarından.

ELLE MACPHERSON
Sports Illustrated dergisine beş kez kapak olan eski model, bugün başarılı iş kadınları arasında gösteriliyor. Elle Macpherson Intimates adındaki iç giyim markasının yıllık cirosu yaklaşık 10 milyon dolar. Macpherson, ‘The Body’ adlı kozmetik markasının da sahibi.

ELIZABETH HURLEY
İngiliz aktris, Estée Lauder’in yüzü. 45 yaşındaki eski model, bir mayo markasının sahibi, ayrıca Gloucestershire’daki çiftliğinden gelen ürünlerin kullanıldığı organik yiyecekleri pazarlıyor. Hurley’in atıştırmalıkları Harrods’da satılıyor. Kısa süre önce Prens Charles ile organik yiyecek işine de girdi, hatırlatalım.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.