Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Murat Arkın'dan Cüneyt Arkın paylaşımı: Ne muhteşem bir geceydi

Türk sinemasının efsane isimlerinden Cüneyt Arkın, 28 Haziran'da evinde kalbinin durması sonucu kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Birçok unutulmaz filme imza atan sanatçı için 30 Haziran'da Atatürk Kültür Merkezi'nde tören düzenlenmiş, cenazesi Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilmişti. Usta oyuncunun büyük oğlu Murat Arkın, duygu yüklü bir paylaşımda bulundu.

|

28 Haziran Salı günü, 85 yaşında hayata gözlerini yuman Cüneyt Arkın için Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) tören düzenlendi. Törene gelen eşi Betül Cüreklibatır, "Ben bu kadar çok sevildiğini gerçekten bilmiyordum. Gitti, dünyayı kurtardı. Kendini kurtaramadı maalesef. Evinde ölmek isterdi. Evinde öldü" dedi.

"BÖYLE İNSANLARA AĞLAMAK DEĞİL, DESTAN YARAŞIR"

Törende konuşan oyuncunun oğlu Murat Arkın, "Bugün sizlerin sayenizde şunu anladım. Bizim ailemiz sandığımızdan çok daha büyük, çok daha güzelmiş. Gerçekten konuşmak çok güç, boğazım düğümleniyor. Hayatında hep ‘milletim’ dedi, ‘halkım’ dedi, ‘vatanım’ dedi ve şimdi cennete gitti biliyorum ama gerçekten böyle adamlar cenneti bile vatan yapacak adamlar. Her şeyi ondan öğrendik, attığım adımda, baktığım her yerde o var. Bana 'Oğlum bela üzerine gelirse kaç bir adım geri at, bu senin korkak olduğunu göstermez. Baktın gelmeye devam ediyor, bir adım daha geri at. Baktın adım atacak yerin kalmadı, o zaman beladan daha bela ol' derdi. Dini, dili ırkı meshebi rengi politik görüşü ne olursa olsun tüm insanlarımızı birleştirici bir unsur oldu Cüneyt Arkın. Onun filmlerinden bir replikle bitirmek istiyorum sözümü. Bugün çok ağlayan insan gördüm, zaman zaman hıçkıra hıçkıra, zaman zaman da çekindiği için yüreğinden ağlayanları gördüm. 'Ağlamayın bre! Böyle insanlara ağlamak değil, destan yaraşır" açıklamasını yapmıştı.

BETÜL CÜREKLİBATUR'UN GÖZYAŞLARI

Cüneyt Arkın'ın cenazesi, AKM'deki törenin ardından Teşvikiye Camii'ne getirildi. Kalabalık cami dışına taşarken, Betül Cüreklibatır hayat arkadaşının tabutu başında gözyaşı döktü. Hayranları da tabutun başında dua etti. Arkın'ın naaşı, öğlen namazına müteakip Teşvikiye Camii’nde kılanan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

TÜRKAN ŞORAY BÖYLE VEDA ETTİ

Cenaze törenine katılan 'Yeşilçam'ın Sultanı' Türkan Şoray da çok sayıda filmde beraber rol aldığı Cüneyt Arkın'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Usta sanatçının tabutuna kapanan Şoray, gözyaşlarına boğuldu.

"DUDAĞIYLA ATEŞİMİ ÖLÇTÜ"

Usta sanatçının, 1972 yılında dünyaevine girdiği Betül Cüreklibatır ile evliliğinden dünyaya gelen ve kendisinin izinden giderek oyuncu olan oğlu Murat Arkın, babasıyla ilgili duygulandıran bir paylaşımda bulundu.

Sosyal medya hesabından çocukken ağabeyi Kaan Cüreklibatır ve babası ile çekilen bir fotoğrafını yayınlayan Murat Arkın, şu mesajı yazdı:

Ne muhteşem bir geceydi. Daha dün salıncakta otururken diyordum 'Babam çıkıp şimdi gelse, yanından kimse ayıramaz beni' diye. Tüm gece beraberdik. Kucağındaydım. O koca vücuduyla sarmıştı beni. Yatarken kas ağrıları ve hafif ateşli yatmıştım. Elleri yüzümdeydi. Sarı kazak vardı üstünde. Dudağıyla ateşimi ölçtü. Dudakları hiç ayrılmak istemezmişcesine alnıma yapıştı kaldı. Ben yan yattığım için belimin ağrıdığını hissediyordum ama sanki rüya olduğunu biliyormuşcasına kıpırdarsam sihir bozulacak diye yerimden kımıldamıyordum. Öyle yattım kucağında, dudakları alnımda.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.