Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Ölümsüz tablolara farklı bakış açısı

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi Resim Koleksiyonu’nda yer alan, Türk sanat tarihinin en önemli isimlerinden Osman Hamdi Bey’e ait altı tablonun, 2016’da başlayan bilimsel araştırma ve konservasyon çalışmaları tamamlandı.

|

Bank of America Merrill Lynch’in dünya çapında yürüttüğü ‘Sanatı Koruma Projesi’ kapsamında gerçekleştirilen süreçler, önceki gün Atlı Köşk’te ‘Görünenin Ötesinde Osman Hamdi Bey’ adlı sergiyle sanatseverlerle buluştu. Açılışa katılan cemiyet hayatının ünlü isimleri, sanatçının resim tekniğinden, restorasyon çalışmalarına kadar, üretimi ve eserlerine dair her detay hakkında bilgi sahibi oldu. Türkiye’de ilk ve öncü olan proje, eserlerin tarihlendirilmesinin yöntemleri için de rehber oluyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.