Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Selda Alkor: Mevlâna'dan adaklıyım

MCD Medya Başkanı Esra Oflaz Güvenkaya’nın hazırladığı 'Senin Mucizen' programının bu haftaki konuğu oyuncu Selda Alkor oldu. Usta sanatçı, kendi mucizesini ve kırılma noktalarını anlattı.

|

Selda Alkor, mucize gibi gördüğü dünyaya geliş hikâyesini anlattı:
"Polis bir babanın kızıyım, ailem babamın görevi icabı Konya'ya gidiyor. Annem taşındıkları günün ilk akşamında bir rüya görüyor. Rüyasında gece vakti kapının açıldığını ve içeriye uzun boylu yeşil cübbeli birinin girdiğini görmüş. Uyanınca çok heyecanlanmış ve ertesi sabah ev sahiplerine anlatmış rüyasını. Ev sahibi, 'Kızım sen Mevlâna'yı görmüşsün hemen ziyaretine git, bu önemli bir şey' demiş. Taşınma telaşı, ev işi derken bir türlü gidememiş ziyaretine. Yine bir gece Hazreti Mevlâna'nın türbesini görmüş rüyasında. Uyanınca bir ürperti hissetmiş ve hemen gitmiş, dualar etmiş türbesinin başında. Çok geçmeden hiç düşünmediği bir zamanda bir çocuğunun daha olacağını öğrenmiş. 'Yetişkin bir oğlum ve kızım var. 36 yaşındayım. Yeniden çocuk sahibi olamam' dese de, istemiş bir kere. Aylar sonra annemin sancıları artmış ve ben dünyaya gelmişim. Büyüme çağımda annem bana, 'Sen Mevlâna'dan adaklısın. Senin müjdeni bana o verdi' derdi. Ben hep bu duyguyu ile büyüdüm yani hep Mevlana ile büyüdüm ve felsefesini merak ettim.

"TOKAT YEMEYİ FİKRET HAKAN'DAN ÖĞRENDİM"
Ses dergisi yarışmasını kazandıktan sonra sinemaya başladığını anlatan Selda Alkor, birlikte rol aldığı jönlerle ilgili anlılarını paylaştı:
“Bütün jönlerden çok şey öğrendim. Sinemayı bize öğreten onlardı ve doğru bir okuldu. Üniversite gibi jönlerimiz, yönetmenimiz vardı, tabi tecrübeli insanlar bizi iyi şeyler öğrettiler. Mesela ben tokat yemeyi Fikret Hakan’dan öğrendim. Allah rahmet eylesin ne kadar güzel bir oyuncu, ne kadar güzel bir adamdı. Cüneyt Arkın ile çalışıyoruz, motosiklet sahnemiz var. 'Cüneyt daha önce motosiklete bindin mi? Çok kötü olur düşersek' dedim. 'Binmez miyim, atla arkama' dedi. Arkasına bindim, daha ilk virajı dönerken şarampoldeyiz. Kocaman bir motosikletin altında kalıyoruz. Biliyorsa öyle biliyor. Her şeyi biliyor tabi canım ama kırık içinde her yeri.

"TEDAVİ GÖRDÜM AMA 48 YILLIK EVLİLİĞİMDE ÇOCUĞUM OLMADI"
Evlilik hayatıyla ilgili bilgiler de veren Selda Alkor, "Çocuğumuz olmadı. Tedavi olmam gerekiyordu ama o zaman 'kanser olma riski var' dediler, eşim de bunun üzerine 'istemiyorum' dedi. Ama ben şanslıyım, Allah bana bir meslek verdi. Benim ne kadar çok çocuğum var, torunum var, sevenim var. Çok fazla geniş bir aileyim ben bu camia içinde. O yüzden Allah’a şükrediyorum” şeklinde konuştu.

Usta sanatçının hayatındaki kırılma noktalarını anlattığı 'Senin Mucizen' programı, 3 Şubat Pazar günü saat 17:45’te Lifetime TV’de yayınlanacak.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.