Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Sevgili baba...

‘Baba’ denilince, Babalar Günü gelince, nedense çoğumuzun aklına Can Yücel’in ‘Açıldı nefesim, fikrim, canevim / Hayatta ben en çok babamı sevdim’ dizeleri gelir.

|

Biz de bu Babalar Günü’nde, duygularını babaları için kağıda döken ünlülerin minik mektuplarını sunmak istiyoruz sizlere. İşte, babaları için her zaman çocuk kalacak olan ünlülerden bazılarının babalarına yazdıkları...


NURGÜL YEŞiLÇAY

2007’nin mart ayında babası Şükrü Yeşilçay’ı kaybetti Nurgül Yeşilçay. Şanlıurfa’da ‘Ezo Gelin’ dizisinin setinden, Ege Üniversitesi Hastanesi’ne koştu ünlü oyuncu. Ancak, onu dünya gözüyle bir kez daha göremedi. Yeşilçay “Bu benim babasız geçireceğim, altınca Babalar Günü olacak. Babasızlık çok kötü. İçimde hep bir boşluk var” diyor.

BERGÜZAR KOREL

“Türk sinemasının en yakışıklı dev adamı olarak sen hayata veda ederken ben göğsünde yatıyordum. O andan bugüne seni hiç unutmadım baba. Seni her zaman özlemle anıyorum. ‘Baba’ demeyi o kadar çok özledim ki, anlatamam.”

SEREN SERENGiL

“Çoğu zaman film setlerin, gazino programların, turnelerin oldu ve ben hep seni özledim. Annemden boşandın, evi terkettin, ben yine seni özledim. Sonra hayata veda ettin ve ben hala seni özlüyorum. Ama bana dev gibi bir soyadı bıraktın, ben Serengil’im. Bunun hakkını da veriyorum baba.”

FADiK SEViN ATASOY

“Kelimelerle, müzikle yaşayan, esprili, kocaman yürekli bir babaydın sen. Babalar Günü’nde Can Dündar’a anlattığım olayı hatırlayıp senin için kahkahalar atacağım. Hani çocukluğumda beni ‘Kaşıkçı Elması’nı görmem için Topkapı Sarayı’na götürmüştün ya... Dışarı çıkınca ‘Fadik, içerdeki taşı senin için çaldım ama başımız belada. Çünkü, polisler peşimizde’ diyerek korkutmuştun beni. Tabana kuvvet kaçmıştık uzun süre. Galata Köprüsü’ne gelince de ‘Artık korkma, burası Bulgaristan’ demiştin. Avucundan ‘Kaşıkçı Elması’ yerine cam parçası çıkarmıştın. Ben kızmıştım, sen gülmüştün. Benim yüreğime ‘Hikayeci Fadik’i koyan sen oldun baba. Nur içinde yat...”

JALE YILMABAŞAR

“Babam Bahattin Yılmabaşar, ‘Bildiğin mesleğin kitabını yaz’ demişti bana. Miras olarak bıraktığı bu söze daima uydum, üniversiteye asistan olarak girdim, profesör olarak çıktım. Hem bu söze, hem de bana miras olarak bıraktığı Yılmabaşar soyadına daima sadık kalmaya çalıştım. İyi ki bana bu soyadını bırakmış...”

SÜHEYL BEHZAT UYGUR

“Artık seninle ne yazık ki o eski tatlı sohbetlerimizi yapamıyoruz. Bizi tanımıyorsun bile. Ama böyle de olsa, yanımızda olman bizim için mutluluk kaynağıdır. Hayatınızı adadığınız tiyatro yolunda yürümeye devam edeceğiz. Bize yutturduğun sahne tozunun lezzetiyle bu yoldan asla geri dönmeyeceğiz. Seni çok ama çok seviyoruz. Sen babaların en neşelisi, en tatlısısın.”

SiREN ERTAN ÇARMIKLI

Modacı Siren Ertan Çarmıklı, babası Barış Ertan’a olan duygularını şöyle dile getiriyor: “Bana geçirdiğin genetik özelliklerinle, verdiğin ve vermediğin her şeyle, güçlü bir insan olmamı sağladığın için teşekkür ederim. Sen, sen olmasaydın; ben, ben olmazdım babacığım...”

KEREM ALIŞIK

Kerem Alışık, babası Sadri Alışık için bir şiir yazdı: “Sen 50 yıllık tiyatro devi / Herkes Sadri Alışık’a, ben sana hasret / Sen Yeşilçam sokağının Turist Ömer’i / Tophane rıhtımının romantik serserisi / Bir yanı yıkıktı hep kırık döküktü sesi / Sen babamdın babam, son İstanbul efendisi / Sen herkesin Sadri Alışık’ı, benimse babamdın sen / Sen ne baba adamdın, adamdın, babamdın sen...”


Yazının tamamını Hafta Sonu dergisinin son sayısında okuyabilirsiniz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.