Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Türkan Şoray'a yıllar sonra 'Bir Aşk Masalı-Ferhat ile Şirin' sürprizi!

1978 yapımı 'Bir Aşk Masalı-Ferhat ile Şirin'in galasına katılamayan Türkan Şoray’a özel bir sürpriz hazırlandı. Film için Moskova’da yapılacak galaya usta sanatçı da katılacak.

|

Nâzım Hikmet'in Ferhat ile Şirin adlı üç perdelik oyunundan esinlenilerek senaryolaştırılan, başrollerinde Türkan Şoray, Alla Sigalova ve Faruk Peker’in oynadığı Bir Aşk Masalı-Ferhat ile Şirin filmine 1978 yılında Moskova’da gala yapılmıştı.

Türkan Şoray, yoğun iş temposu nedeniyle galaya katılamamıştı. Sanatçı için özel bir sürpriz yapıldı.

YENİDEN SEYİRCİ KARŞISINA ÇIKACAK

Türk-Rus ortak yapımı Bir Aşk Masalı-Ferhat ile Şirin filmi, Rusça dil ve Türkçe altyazılı olarak izleyiciyle buluşacak. Moskova Nâzım Hikmet Vakfı tarafından her yıl Nâzım Hikmet’in doğum yıl dönümünde düzenlenen anma programında film yeniden yayınlanacak.

3 Şubat’ta Moskova’daki Dom Kino Sineması’nda gerçekleştirilecek galaya Türkan Şoray da katılacak. ‘Mehmene Banu’ rolüne hayat veren 78 yaşındaki sanatçı, filmde ‘Şirin’ karakterini canlandıran Alla Sigalova’yla da yıllar sonra bir araya gelecek.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.