Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Ünlü modacı Bahar Korçan'ın cenazesinde gözyaşları sel oldu!

Aralarında Sezen Aksu, Demet Akbağ, Tarkan, Yonca Evcimik gibi birçok ismin bulunduğu sanatçıya kıyafet tasarlayan Bahar Korçan, gözyaşları arasında toprağa verildi. Ünlü moda tasarımcısı, Teşvikiye Camii’nde ikindi namazını takiben kılınan cenaze namazının ardından Beykoz’daki Gazi Yunus Mezarlığı'na defnedildü. Cenazeye katılan şarkıcı Yonca Evcimik, "En son iki gün önce konuştuk" dedi.

|

Bahar Korçan, uzun süredir mücadele verdiği yumurtalık kansere nedeniyle dün hayatını kaybetti. 2016 yılından beri kanserle mücadele eden Bahar Korçan’ın ölümü moda ve sanat dünyasını yasa boğdu. 57 yaşında hayatını kaybeden ünlü tasarımcı için Teşvikiye Çamii’nde cenaze namazı kılındı.

Sevenlerinin gözyaşları arasında musalla taşına konulan Bahar Korçan’ın tabutunun üzerini el işlemeli beyaz bir örtü serildi. Ayrıca Korçan’ın meslek hayatının ilk yıllarında çizdiği ve kendi yazdığı şiirin bulunduğu çalışması, tabutun yanındaki musalla taşına konuldu.

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI
Moda ve sanat dünyasından birçok ismin katıldığı törende gözyaşları sel oldu. Bahar Korçan’ın kızı Lal Korçan, annesi Sema ve babası Kamil Doğanalp, taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine; Yonca Evcimik, Demet Akbağ, Meltum Cumbul, Simay Bülbül, Sinem Güven, Dilek Hanif, Cem Hakko, Janset, Ece Sükan, Ayşe Tolga gibi çok sayıda tanınmış sima katıldı. Korçan’ın cenazesi Teşvikiye Camii’nde ikindi namazını takiben kılınan cenaze namazının ardından Beykoz’daki Gazi Yunus Mezarlığı'na defnedildi.

"EN SON İKİ GÜN ÖNCE KONUŞTUK"
Cenazeye katılanlar arasında yer alan Yonca Evcimik, yakın dostunun kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirterek, "Her zaman çok iyi bakıldı. Yeri hiçbir zaman dolmayacak bir insan. Kardeş gibi. Başka söyleyecek bir şeyim yok. En son iki gün önce konuştuk. Hastanedeydi ve gayet iyiydi. ‘Yeter, bıktım senin kanserinden’ dedim. Şakalaşıyorduk. ‘Ben de bıktım, bu son olsun inşallah’ dedi. Bir şey diyemedim. Hala içimde yara. Ara ara nükseden bir hastalık biliyorsunuz. Kemoterapi ve bir takım ilaçlarla hafifliyor. Son 2-3 gün bu kadar hızlı olması. Böyle oluyor son evreler. Çok şükür ki, çok acı çekmeden, çok uzun sürmeden Allah’ın sevgili kuluymuş ki tertemiz melek oldu" ifadelerini kullandı.

"MELEK GİBİ KALBİ OLAN BİR İNSANDI"
Demet Akbağ, “Uzun süredir Bahar’ı görmüyordum. Bir de zaten hastalığı sebebiyle kritik durumda olan insanlarda görüşülmüyor. Son durumunu biliyordum. Çok uğraştı, çabaladı, bu kadar direnebildi. Çok özel, çok yaratıcı ve melek gibi kalbi olan özel bir insandı. Çok erken kaybettik” şeklinde konuştu.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.