Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Ünlülerden mavi ışık

Otizm Farkındalık Günü’nde başlatılan ‘Otizme Mavi Işık Yak’ kampanyasına, Neslihan Atagül ve eşi Kadir Doğulu gibi ünlüler de destek verdi.

|

Ünlü isimler 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’nde, ‘Otizme Mavi Işık Yak’ kampanyası için kolları sıvadı. Otizm Vakfı’nın başlattığı proje için Instagram sayfasında video paylaşan Neslihan Atagül, “Otizm doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan, karmaşık bir nörogelişimsel bozukluktur. Çocuğunuz göz teması kuramıyorsa, ismi söylendiğinde dönüp bakmıyorsa, takıntılı davranışlar sergiliyorsa ve dönen nesnelere aşırı ilgi duyuyorsa otizmli olabilir. Otizmin tek tedavisi erken tanı ve eğitimdir. Siz de otizme mavi ışık yakın” diyerek takipçilerinden destek istedi. Oyuncunun eşi Kadir Doğulu da, ‘Otizme Mavi Işık Yak’ yazılı giydiği tişörtle çektirdiği kareyi paylaşarak, kampanyayı duyurdu.

Takipçi desteği

Aynı tişörtü giyerek video paylaşan Pelin Akil ise “Günümüzde doğan her 68 çocuktan biri, otizm riskiyle dünyaya geliyor. Tek tedavisi erken tanı ve doğru eğitim. Destek olmak için, ‘otizmemaviışıkyak’ etiketiyle paylaşım yapabilirsiniz” diyerek destek verdi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.