Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Yürek yakan görüntüler

Bir tarafta çocuklarını vermek istemeyen bir anne, diğer tarafta mahkeme kararını uygulamaya gelen icra memurları... Evin içine giren kameralar anbean kaydediyor bu dramı... Annenin çığlıkları, gitmek istemeyen çocukların çırpınışları boşuna...

|

Ali Eyüboğlu bugünkü köşesinde ?Emre Aşık’la eski eşi Yağmur Sarnıç’ın velayet kavgasını kaleme aldı.
İşte yazının o bölümü:
Emre Aşık’la eski eşi Yağmur Sarnıç’ın üç çocukları için verdikleri velayet kavgası kişisel olmaktan çıkıp, toplumsal bir sorun haline geldi.
Aşık’ın kucağına alıp, “Annen nerelerine vurdu?” diye sorduğu kızının, “Şuralarıma vurdu, ama sen beni kurtarırsın” dediği video, icra memurlarının iki evladını almak isterken Sarnıç’ın çığlık attığı görüntüler, yürekleri dağladı.
Aşık’ın “Çocuklarımı dövüyor” şikayeti üzerine büyük oğlu ve ortanca kızlarının velayetini anneden alıp, babaya veren mahkemenin ‘ara karar’ını uygulamak için Sarnıç’ın evine giden icra memurlarıyla aralarında geçenler, izleyen herkesin vicdanını sızlattı.
Bir tarafta çocuklarını vermek istemeyen bir anne, diğer tarafta mahkeme kararını uygulamaya gelen icra memurları... Evin içine giren kameralar an be an kaydediyor bu dramı... Annenin çığlıkları, gitmek istemeyen çocukların çırpınışları boşuna...
Fatura çocuklara!
İcra memurları zorla aldıkları çocukları, evin önündeki otomobilde bekleyen Aşık’a teslim ederken, Sarnıç, “Canım çok yanıyor” diye gözyaşı döküyor annesine...
Taraflardan kimin ne kadar haklı, kimin ne ölçüde haksız olduğu bir yana, olan yine çocuklara...
Bir velayet kavgasından ortaya çıkan bu görüntüler, izleyen herkesin yüreğini yakıp, vicdanını sızlattığına göre çözülmesi gereken toplumsal bir sorun var ortada. Nedir bu sorun?
Çocukların cansız varlıklar gibi görülüp, mahkemelerin velayetlerine ilişkin verdikleri kararları uygulamakla icra memurlarının görevlendirilmesi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘Yeni yargı reformu strateji belgesi’ TBMM’de kabul edilip, yürürlüğe girdiğinde bitecek bu yürek sızlatan dramlar.
Çünkü yeni kanun tasarısında, mahkemelerin çocuk velayetlerine dair kararları uygulama yetkisi icradan alınıp, uzmanların görev yaptığı çocuk teslim merkezlerine devrediliyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.