Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Yürekleri yaktı

Akciğer kanseri nedeniyle yaşamını yitiren şair, söz yazarı, besteci ve yorumcu Naşide Göktürk dün gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı

|

Yaklaşık bir yıldır akciğer kanseri tedavisi gören 51 yaşındaki şair, söz yazarı, besteci ve yorumcu Naşide Göktürk önceki gün tedavi gördüğü Acıbadem Bodrum Hastanesi’nde vefat etti. Sanatçı dün Bitez Adliye Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazıyla Bitez Mezarlığı’na defnedildi. Göktürk’ün cenazesinde taziyeleri kabul eden ablası Nihan Aktaş, gözyaşlarına hakim olamayarak zaman zaman fenalaştı. Cenazede hazır bulunan sağlık görevlileri abla Aktaş’ın tansiyonunu sürekli ölçtü ve ara ara dinlenmeye aldı. Az sayıda vatandaşın katıldığı cenaze törenine magazin dünyasından ise Niran Ünsal, Hande Yener, Erhan Yazıcıoğlu, Mansur Ark, Asrın ve Nejat Alp gibi isimler katıldı.

‘Ona hiç destek vermediler’

Göktürk’ün son albümü ‘Çocukluğumu Uçuruyorum’u sahip olduğu NÜ Müzik’ten çıkartan Niran Ünsal, sanat dünyasının vefasızlığından yakındı. Ünsal, “Son arzusu albüm yapmaktı. Onu da yaptık ama müzik piyasasında o kadar duyarsız insanlar var ki hiç destek vermediler. Aramızdan ayrıldı, başka yapacak bir şey yok. Gerçek bir sanatçıydı. İlk teşhis konulduğunda birçok hastalığı vardı. Her şeye rağmen o hayata tutundu. Çok mücadele etti. Biz Naşide’yi kaybetmedik. Hayat Naşide’yi kaybetti” dedi.

‘Mükemmel bir insandı’

Erhan Yazıcıoğlu: Her sanatçının arkasından aynı şeyler söylenir ama Naşide gerçek bir sanatçıydı. Ülkemizde çakmalarının bolca türediği bir dönemde sanatçı kavramını bünyesinde taşıyan biriydi. Çok iyi bir yorumcu ve besteleri uzun yıllar hatırlanacak, üretken bir insandı.

Hande Yener: Çok üzgünüm çok... Söylenecek bir şey yok. Mesajlaşıyorduk, konuşuyorduk. Her şey iyiye gidiyordu. Mükemmel bir insanı kaybettik.

Nejat Alp: Türk müzik piyasasının en sevilen sanatçısıydı. Ve çok genç yaşta gitti. Allah sıralı ölüm versin. Durumu iyiye gidince sevinmiştik ama olmadı kaybettik.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.