Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Zorlu PSM’de Gururla Yerli Konserleri

‘Vestel Gururla Yerli’ Konserleri kapsamında, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde, 12 Ocak Salı günü Burhan Öçal&Borusan Quartet, 19 Ocak’ta Pinhani ve Dostları, 26 Ocak’ta ise Feridun Düzağaç olacak.

|

Burhan Öçal

Ülkemizin önemli bestecilerinden, vurmalı çalgılar virtüözü ve darbuka ustası Öçal, Türkiye'deki çağdaş kültür ve müzik dünyasına yön verenlerin başında geliyor. Değişik müzik stillerine olan merakı ve coşkusu sayesinde uluslararası çapta müzisyen ve sanatçılarla dönem dönem bir araya gelen sanatçının birlikte çalıştığı isimler arasında ünlü İngiliz şef Howard Griffiths da yer alıyor. Avrupa'nın birçok senfoni orkestrasında çalışmalar yapan ve bu çalışmalarının ardından 2007 yılında Zürih Oda Orkestrası'yla birlikte konçerto alaturka albümünü yayınlayan Öçal, bugünlerde iki büyük orkestra eseri üzerinde de çalışıyor.

Borusan Quartet

2005 yılında Prof. Gürer Aykal öncülüğünde kurulan Borusan Quartet; Alban Berg Quartet, Juilliard Quartet, Gürer Aykal, Joshua Epstein ve Maxim Vengerov gibi kişi ve toplulukların ustalık sınıfı çalışmalarına katıldı. İsviçre'deki Maggini Vakfı'nın beğenisini kazanıp, Borusan Kültür Sanat ile yapılan işbirliği sonucu A. Stradivarius (1714 "Adam"), N. Amati (1662), A. Testore (1725) ve Petrus Guarneri (1740) gibi özel enstrümanlarla müzik yapma fırsatına sahip oldu. Borusan Quartet, 2010 yılında ilki düzenlenen Andante Dergisi Klasik Müzik Ödülleri'nde "Yılın Oda Müziği Topluluğu" ödülünü aldı. Yine aynı yıl New York'taki Carnegie Hall'da finali gerçekleşen 2010 ICMEC Uluslarası Oda Müziği Topluluğu Yarışması'nda birinci olarak altın madalyanın sahibi olan ekipte; 1. Keman’da Esen Kıvrak, 2. Keman’da Olgu Kızılay, Viyola’da Efdal Altun ve Viyolonsel de ise Çağ Erçağ yer alıyor.

Burhan Öçal ve Borusan Quartet 12 Ocak Salı akşamı, ‘Vestel Gururla Yerli’ Konserleri’nde Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde birlikte konser verecek.

Pinhani ve Dostları

2004 yılında Sinan Kaynakçı ve Zeynep Eylül Üçer tarafından kurulduktan sonra; gitarda Akın Eldes, davulda Cem Aksel'in de katkılarıyla albümleri "İnandığın Masallar"ı yayımlayan Pinhani tıpkı gruplarının "gizli" anlamına gelen "Pinhan" sözcüğünden türeyen adı gibi, müzik piyasasında gizliden gizliye ilerlediler ve kendilerine sağlam bir dinleyici kitlesi edindiler.

Pinhani, "Kavak Yelleri" adlı televizyon dizisinin müziklerini yapmaya başladıktan sonra dinleyici kitlesini hızla artırdı. Farklı tarzları ve melodik yapısıyla diğer müzik gruplarından sıyrılan ve geleceğin önemli gruplarından biri olmayı hedefleyen Pinhani’nin bugüne kadar 4 albümü bulunuyor. 19 Ocak Salı akşamı Ayşenur Kolivar, Feridun Düzağaç, Jehan Barbur, Kolektif İstanbul ve Melis Danişmend Pinhani grubunun misafirleri olarak Zorlu PSM Drama Sahnesinde ‘Vestel Gururla Yerli’ serisinde sizlerle olacak.

Feridun Düzağaç

İlk kez Mersin’de bir grubun solisti olarak şarkı söylemeye başlayan kendi müziklerini üretmeye 1988’de üniversiteden dört arkadaşıyla birlikte kurduğu Tını grubuyla başlamış 1990’lı yıllardan beri de melankolik şarkı sözleriyle dikkatleri üzerine çeken, 2009 Kral Tv Video Müzik Ödülleri'nde "Beni Bırakma" şarkısına çektiği klip ile Yılın Klibi Ödülü'ne layık görülmüş sevilen aşk şarkılarının başarılı yorumcusu Feridun Düzağaç, 26 Ocak’ta Zorlu PSM ‘Vestel Gururla Yerli’ konserler serisinde en sevilen şarkılarını seslendirecek.

Burhan Öçal&Borusan Quartet

Tarih: 12 Ocak Salı

Saat: 21:00

Bilet Fiyatı: 1.kategori:75 TL (tam), 56TL (öğrenci) , 2.kategori: 60 TL (tam), 45 TL (öğrenci)

Mekan: Zorlu Performans Sanatları Merkezi, Drama Sahnesi

Pinhani ve Dostları

Tarih: 19 Ocak Salı

Saat: 21:00

Bilet Fiyatı: 1.kategori:50 TL (tam), 30 TL (öğrenci) , 2.kategori: 40 TL (tam), 30 TL (öğrenci)

Mekan: Zorlu Performans Sanatları Merkezi, Drama Sahnesi

Feridun Düzağaç

Tarih: 26 Ocak Salı

Saat: 21:00

Bilet fiyatı: 1.kategori: 60 TL, 2.kategori: 50 TL , Öğrenci: 40 TL

Mekan: Zorlu Performans Sanatları Merkezi, Drama Sahnesi

Biletlere; www.biletix.com , www.zorlucenterpsm.com siteleri ile Zorlu gişelerinden

ulaşılıyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.