Endonezyalılar, kopi joss adı verilen kahveyi içine köz atarak tüketiyor. Endonezyanın Orta Java bölgesindeki Yogyakarta kentine özgü kopi joss kahvesi, bardak içinde şeker, sıcak su ve kahvenin karıştırılmasından sonra içine köz atılarak yapılıyor. Yokyakarta bölgesinde kafe ve restoranlarda sıklıkla rastlanan ve tüketim şekliyle yarım asırdan fazla geçmişe sahip bu kahve, servis şekliyle de insanların dikkati çekiyor. Kahvenin ülke genelinde de tüketimi yaygın. Özellikle akşamları yol kenarlarındaki seyyar lokantalarda soluklanan Endonezyalılar, yemek sonrası sohbet ederken günün yorgunluğunu da kopi joss içerek atıyor. Yerel dilde kahve anlamına gelen kopi sözcüğüyle sıcak közün kahveyle buluşmasından çıkan joss sesinin birleşimi, kahvenin kopi joss olarak adlandırılmasına sebep oluyor.