SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

2B İçin Süre Uzatıldı

2B için 28 Ocak olan son başvuru tarihi 1 ay daha uzatıldı.

|

Kamuoyunda 2/B olarak bilinen orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışında 28 Ocak olan son başvuru tarihi 1 ay daha uzatıldı. İade başvuruları için süre ise 2 ay daha uzatıldı.

Bakanlar Kurulu’nun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun’da belirtilen ve Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce düzenlenen güncelleme listelerine veya kadastro tutanaklarına ya da kesinleşmiş mahkeme kararlarına göre oluşturulan tapu kütüklerinin beyanlar hanesine göre 2/B alanlarındaki taşınmazların kullanıcısı ve/veya üzerindeki muhdesatın sahibi olarak gösterilen kişilerin başvuru süresi 1 ay uzatıldı.

Aynı Kanun’un yürürlüğe girdiği tarihten sonra düzenlenen güncelleme listelerine veya kadastro tutanaklarına ya da kesinleşmiş mahkeme kararlarına göre oluşturulan tapu kütüklerinin beyanlar hanesine göre 2/B alanlarındaki taşınmazların kullanıcısı ve/veya üzerindeki muhdesatın sahibi olarak gösterilen kişilerin başvuru süresi de 2 ay uzatıldı.

2B arazilerinin satışı için başvuru süreci geçen yılın Mayıs ayında başlamış ve 30 Ekim 2012 tarihi 28 Ocak 2013 tarihine uzatılmıştı. 2B alanlarının satışından bu yıl 4,8 milyar lira gelir elde edileceği tahmin ediliyor.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.