SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Paşaların sandığından 'hayır' çıktı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve Kuvvet Komutanları’nın oy kullandığı sandıktan "hayır" tercihi çıktı.

|

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve eşi Nurdan Koşaner oyunu Çankaya İlköğretim Okulundaki 1095 numaralı sandıkta kullanmıştı. Koşaner’in oy kullandığı sandıkta 413 seçmenden 318’i oy kullandı. 315 oyun geçerli sayıldığı sandıkta 254 oyla "Hayır" tercihi çıktı. "Evet" oyunun sayısı ise 61 oldu. 1095 numaralı sandıkta, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Koşaner’in yanı sıra Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay ile eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız da oy kullanmıştı.

-EVREN’İN SANDIĞINDAN DA "HAYIR" ÇIKTI-

12 Eylül anayasasının mimarı 7’nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in oy kullandığı sandıktan da "hayır" sonucu çıktı. Evren’in oy verdiği, Karayolları Genel Müdürlüğü Misafirhanesi’ndeki 1106 numaralı sandıkta 245 kişi oy kullandı. Sandıktan 167 "hayır", 74 "evet" oyu çıkarken, 4 oy geçersiz sayıldı.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.