SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Çevre Dostu Hibrit UPS’i Üreten İlk Yerli Firma TESCOM, Temiz Enerji Konsepti İle İlerliyor

Gündelik hayatta kullanılan sayısız elektronik cihazın, neredeyse her endüstriyel ürünün olmazsa olmazı kesintisiz güç kaynakları, her türlü elektrikli donanımı güvence altına alıyor.

|

Elektrik enerjisinin kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşıyor ve artık günümüzde elektrik enerjisi, hayati önem taşıyan ya da sürekli çalışması gereken cihaz ve sistemlerde kullanılıyor. Şebekenin problemlerinden etkilenmemenizi sağlayan cihazlar olan kesintisiz güç kaynakları, bunu belli süreler için ve belli sınırlar içerisinde sağlıyor. Günlük yaşantımızda tahammül edemediğimiz enerji kesintileri, bazı iş kollarında ve sahalarda çok daha büyük problemlere yol açıyor. Eğer bir hastanede ağır hastanız varsa veya bir bankada binlerce kişinin para hesabının güvenliğini sağlamaya çalışıyorsanız, seri üretim gerçekleştiren bir fabrikada elektrik kesintilerine maruz kalınıyorsa bu dediğimizi çok daha iyi anlayacaksınızdır. “Kritik” dediğimiz bu gibi uygulamalarda UPS’ler kurtarıcı cihaz görevini üstlenmektedir. Sadece kesintiler değil, şebekedeki dalgalanmalar da kritik cihazlarımıza zarar verebilirler, bu noktalarda UPS’ ler filtre görevi de görmektedir.

UPS İLE GÜVENLİ HAYAT

Endüstrinin gelişim hızını ve teknolojinin gelişimini incelediğimizde artık akıllı cihazların her uygulamada karşımıza çıktığını görmekteyiz. Her akıllanan cihaz ayrıca uzaktan kontrol edilebilir veya izlenebilirler. Bu noktada izleme veya kontrol merkezlerinin sayısının da artacağı aşikârdır. Verilerinizi kontrol edemediğiniz-izleyemediğiniz cihazlarınız hem üretilme amaçlarını gerçekleştirememiş olacak hem de dışarıdan tehditlere açık hale gelecektir. Yaşadığınız apartmanın güvenlik alarmının elektrik kesintisi sebebiyle devredışı kalması halinde evinize hırsız girmesi durumunda alarmınızın çalmaması örneğini düşünebiliriz. Ya da düşünmeyelim, en iyisi siz bir UPS ile sisteminizi güvenceye alın.

Detaylı bilgi için

UYGULAMAYA ÖZEL SENARYO

Ürün portföyünü her geçen gün geliştiren bir firma olan TESCOM, temiz enerji konsepti gereği Hibrit UPS üreten ilk yerli firma olarak sistem ve uygulamaları birçok farklı sektörde kullanılıyor. PV panel bağlayabildiğiniz bir UPS olarak tanımlayabileceğimiz Hibrit UPS, güneşli saatlerde dahili MPPT’si ile aküleri şarj eder ve elektrik ihtiyacınızı sağlar. Güneşin olmadığı saatlerde akülerinde depoladığı elektriği kullanır, belli bir noktadan sonra şebekeye geçmenizi sağlar ve gerekirse aküleri de buradan şarj edebilir. UPS olması sebebiyle de şebeke elektriğinizi ayrıca filtrelemektedir. Şebeke yoksa da jeneratör veya ikinci kaynağa geçişi mümkün kılar. Bu senaryoda bazı konfigürasyonlar sizin talepleriniz doğrultusunda değişebilmektedir. Uygulamanıza özel senaryoda çalıştırabilirsiniz.

Test A.Ş.(TESCOM), ana ürünü kesintisiz güç kaynakları olmak üzere, GSM, telekomünikasyon, IT sektörü gibi çeşitli sektörlerde kullanılan özel modüler sistemleri, otomatik ve statik voltaj regülatörleri, statik transfer sistemleri, transformatörler, invertör, konvertör, aküler, solar sistemleri, vb ürünlerinin üretim ve satış sonrası hizmetini veriyor. Test A.Ş., müşteri ihtiyaçları dahilinde kesintisiz olarak kullanımına olanak sağlayan ürünleri tasarlamakta, geliştirmekte, üretmekte, servisini vermekte, Türkiye’de ve tüm dünyada dağıtımını yapmaktadır.

Detaylı bilgi için

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.