SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Annemin yüzü gülecek!

Annemin yüzü gülecek!

|
9 Mayıs 1998
Nora ROMİ

Bu sefer son güne bırakmadım. Anneme çok güzel bir hediye ayarladım. Size de anlatıyorum.
Anneler Günü henüz anne olmadığım için bana biraz angarya gibi gelir. Hep annem ve anneannem için hediye arar, bir türlü istediğim gibi bir şey bulamam. Ararken de epey yakınırım. Ama biliyorum ki anne olunca bu günü çok seveceğim. Bu yüzden ihmal etmemeye çalışırım. Şimdi size birini tanıtacağım. Anneler Günü'nde benim vereceğim hediyeyi o sağladı. Ama bir zamanlama sorunu yüzünden ancak şimdi yazabiliyorum. Olsun, başka bir hediye için burayı değerlendirebilirsiniz. Hemen not alın.
Ahsen Erkan getirdiğiniz bir resmi ahşaba transfer baskı denilen değişik bir teknikle basıyor ve sonra onu boyalarla süslüyor. Ortaya nefis şeyler çıkıyor. Bakın; annem ve benim resmimi bir kutuya bastı. Kapağın içinde de benim anneme elyazısıyla yazdığım küçük bir not basılı. Bunun çerçeveleri, tepsileri, selpaklıkları var. İstediğiniz herhangi bir şey yapılabilir.
Ahsen Hanım aynı zamanda evlerin duvarlarını da "stencil" tekniğiyle bahar dalları ve çiçeklere boyayabiliyor. Hemen 0216 411 22 29'u arayın. Anneler Günü'ne yetiştiremediğim için kusura bakmayın, ama herhangi bir doğum günü, evlilik yıldönümü ya da bir kutlama için siparişinizi verin.
Pişman olmayacaksınız...

İddialı mısınız?
Bu yaz renk konusunda da geçtiğimiz senelerde olduğu kadar seçeneklere sahip değiliz. Hele geçen yaz sezonundaki gibi o anlamsız floresan renkler bu yaz yok. Etrafta görseniz bile moda değil; kanıp almayın. Pastel renklere diyecek bir lafım yok.
Ama ben beyaza heveslenmeye başladım. Geçen gün bir arkadaşım Beyoğlu'nda ucuz (ama çok ucuz) şeyler satan Terkos Pasajı'na gitmiş. Onu çok kıskandım ve cumartesi ben de oraya gitmeye karar verdim. Bir milyona çok güzel triko atlet almış. 2 - 3 milyona nefis siyah bir elbise almış. Yine o fiyatlara beyaz bir keten takım almış ki bayıldım. En azından beyazı giymeye alışmak için pahalı bir şeylerden değil de ucuz kıyafetlerden başlamak daha iyi olur sanırım. Onun aldığı gömlek - ceket ve bağlanarak giyilen eteğiydi. Pantolonu da varmış. Ben pantolonlu olanına bakmaya gideceğim. Lütfen benden önce gidip malı tüketmeyin. Başka yerlerde de çok güzel beyaz gömlekler, pantolonlar, ceketler ve etekler var. Ayakkabılar da var. Trikoda beyaz çok da güzel durur. Siz gidin onları alın. Bu takımı bana bırakın...

Yeni doğmuş çocuklar için
Bu fikir çok hoşuma gitti. Duyunca imrendim. Hershey firması yeni doğan çocuklar için çikolata üretti. Erkeklerinki mavi, kızlarınki pembe ambalajlı. Üzerlerinde "Here she is" ya da "Here he is" yazıyor. "İşte burada" demek. (İngilizcede kadın - dişi mi desem- için she, erkek için he kullanılır da...)
Ambalajın üzerinde doğan çocuğun adı, doğum tarihi, boyu ve kilosu, ailesinin adı gibi bilgiler var. Bir nevi nüfus cüzdanı çikolatası yani. Yahudilerde sünnet, bebeğin doğumunun 8. gününde yapılır. O gün gelen davetlilere verilmek üzere güzel bir hediye olabilir bu. Tabii mutlaka sünnet gibi bir şey de olması gerekmiyor. Gelen misafirlerinize de ikram edebilirsiniz.
Ben şimdi ne yaparım size söyleyeyim mi? Gidip bir yerden düz çikolata alır, çikolataların üzerine bu bilgileri yazarım (kazıma ya da kabartma yöntemiyle olabilir). Ambalajı boşverin. Bu da iyi fikir sayılmaz mı!!!

e-mail: nora@milliyet.com.tr

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.