SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

İlk müzik kütüphanesi

İlk müzik kütüphanesi

|
21 Mart 1998

Beyoğlu Borusan Kültür Sanat Merkezi'ndeki müzik kütüphanesi özellikle gençler tarafından ilgiyle karşılanıyor. Müzisyenler ise henüz farkında değil.

Beyoğlu Borusan Kültür Sanat Merkezi'ndeki müzik kütüphanesi 1997 ekiminden beri faaliyette. İçinde müzikle ilgili 1200 kitap, 2000 CD ve 500 kadar şarkının notalarını barındırıyor. Bu materyaller çoğunlukla caz, blues, klasik, Türk halk ve Türk sanat müziğinden. Ayrıca kültür sanat ağırlıklı konularda kullanılmak üzere 5 internet bağlantısı var. Yüzde 95'i İngilizce olan kitap ve CD'lerin hepsi yurtdışından getirilmiş. Müzik kitaplığı sorumlusu Şegan İşler (26), buranın eğitim amaçlı bir kütüphane olduğunu ama sadece müzik dinlemek için gelenlerin sayısının da az olmadığını söylüyor. Kütüphanenin tüm imkanlarından ücretsiz olarak yararlanılıyor. İlerde üyelik sistemi devreye girdiğinde kitap veya CD ödünç verme işlemi de olabilecek. Kütüphaneyi günde, yaşları 15 - 25 yaş arası değişen ortalama 70 kişi ziyaret ediyor. Şegan İçler, konservatuar kütüphanelerin yetersizliği ve halkın bu konudaki merakına cevap verebilecek bir yer olmamasının böyle bir yerin açılmasına neden olduğunu söylüyor. Müzisyenler ise henüz buranın farkında değillermiş.
Klasik müzik üzerine birçok referans kitabının yanı sıra, A'dan Z'ye bestecileri, opera ve bale tarihi, sinema ve dans müziği, yorumcular ve orkestra şefleri, enstrümanlar, caz ve blues tarihi ve Türk sanat ve halk müziği hakkında materyaller bulabileceğiniz müzik kitaplığı pazar ve pazartesi hariç hergün 10:00 19:00 saatleri arası ziyarete açık.




© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.