SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Kazdağı'nda bir eviniz var

Kazdağı'nda bir eviniz var

|


Doğa keyfini, yeşili, bol oksijeni ve tatili sevdiklerinizle birlikte yaşamanın tam zamanı...


       Tatile nereye gideceğim diye kara kara düşünmenize gerek yok artık, çünkü hem keyifli bir tatil yapmak, hem de doğa ve tarihi güzelikleri doya doya yaşamak istiyorum diyorsanız, adresiniz Kazdağı Yeşilyurt evleri olmalı. Böylesi güzel bir tarih doku ve doğa güzelliği içerisinde gizlenmiş olan Kazdağı Yeşilyurt Evleri, tatil keyifini yaşamanız için, tüm detayları düşünülerek hazırlanmış bir ev ortamını sizlere sunuyor.
       Mitolojik adı İDA olan Kazdağı, Karataş, Babadağı, Sarıkız tepeleri ile başlıyor ve Edremit Körfezi'nin kuzey sahil şeridine tüm güzelliği ile uzanıyor. Yılın her mevsiminde ayrı bir güzelliğe sahip olan Kazdağı'nın, eteklerine kurulu sahil beledeleri, kaplıcaları, alabalık lokantaları, doyasıya yürüyüş imkanı sunan patikaları ile sizleri doğanın kucağına davet ediyor. Kazdağı'nın ziyaret edilebilecik birçok köyü var. Eski Rum köyleri, Türkmen köyleri anlatılacak hikayelerle dolu. Eski bir Türk köyü olan Büyükçetmi, yeni adıyla Yeşilyurt da bu köylerden birisi. Yeşilyurt köyü, komşu köylerle karışmasın diye doğasındaki yeşilliğin adıyla anılır olmuş. Taş evleri, çam ormanları, dereleri, sincapları ve zeytinlikleri arasında kalmışlığı ile bir doğa ziyafeti sunan köyün bir özelliği de, denizi görebilmesi ancak denizden görünmemesi.

Kendinizi evinizde hissedeceksiniz

       Yaklaşık on sene önce köyle tanışan Güniz - Yenal Kurukahveciler çifti burada kendilerine tatil amaçlı bir dinlenme evi yaptıktan sonra, yaşadıkları zevki paylaşmak amacıyla, kalanların kendilerini evlerindeymiş gibi hissedecekleri, bahçe keyifinin doyasıya yaşandığı ve her birinde altı kişinin kalabileceği 3 adet biribirinden bağımsız dubleks taş evleri, yörenin mimarisine uygun olarak inşa etmişler. Kazdağı ile Yeşilyurt köyünün kucak kucağa yaşamasından esinlenip, bu evlere Kazdağı Yeşilyurt Evleri adını vermişler.
       Evler altı kişinin kalabileceği şekilde düzenlenmiş. Üst katta iki yatak odası ve banyo, alt katta oturma grubu, açık mutfak (Buzdolabı, ocak ve günlük kullanıma cevap verecek her türlü mutfak malzemesi) ve banyo bulunmakta. Gelen konuklara, yemek masaları, yerde kilimleri ve televizyonu ile gerçek ve sıcak bir ev ortamı hazırlanmış. Üstelik, kat kaloriferi ile ısınan Kazdağı Yeşilyurt Evleri'nde dört mevsim tatil yapmak mümkün. Daima sıcak suyu bulunan evlerin temizliği de konaklama süresince düzenli olarak yapılıyor.

Gezecek çok yer var

       Her şeyi ile size tahsis edilmiş bu evlerde yaşamanın yanı sıra, civarda birçok görmeye değer yere de ulaşmanız mümkün. Sırt çantanızı alıp kapınızı çektikten sonra yapılacak çok şey var.

Ödemede kolaylık sağlanıyor

       Assos merkezden 30 dakikada ulaşabileceğiniz antik kent, balık lokantalarıyla ünlü.
       Kadırga Koyu, Assos'tan yaklaşık 5 kilometre önce olan Kadırga Koyu, geniş kumsalı, denize girme olanağı ve yürüyüş alanları için ideal.
       Babakale, Assos'tan yaklaşık 45-50 dakikalık mesafede olan Babakale, Türkiye'nin en batı uç noktalarından biri.
       Kazdağı Yeşilyurt Evleri'ne 15 dakika mesafede olan Zeus Altarı Edremit körfezini görebileceğiniz güzel bir manzara.
       Tahtakuşlar Etnoğrafya Müzesi'ne Kazdağı Yeşilyurt Evleri'nden 30 dakikada ulaşılabilir. Altınoluk - Güre yolu üzerinde.
       Güre Kaplıcaları, 40-45 dakika mesafede. Alabalık yeme ve dere kenarında piknik yapabilme olanağı var.
       Zeytinli Köyü, Kazdağı Yeşilyurt Evleri'ne 40 dakika mesafede. Altınoluk-Edremit yolundan Akçay sapağına gelmeden köye sapılıyor.
       Truva, İstanbul yolu üzerinde, Çanakkale'ye yaklaşık 20-25 km uzaklıkta tarihi bir bölge.
       Koruoba, Midilli adasını en yakından görebileceğiniz gizem dolu bir köy.

Yeşilyurt evlerine ulaşım

       Tekirdağ - Çanakkale yolu ile Malkara - Keşan yolunu takiben Gelibolu'ya geliniyor. İster Gelibolu - Lapseki, ister Eceabat - Çanakkale feribotlarıyla karşı sahile ulaşabilirsiniz. Çanakkale - Ezine - Ayvacık - Yeşilyurt köyü yaklaşık bir saat sürüyor.
       Yenikapı - Bandırma Feribot ile 1 saat 45 dakikalık feribot yolculuğu ile Bandırma'ya ulaşıyorsunuz. Bandırma - Balıkesir - Edremit - Güre - Altınoluk -Küçükkuyu yoluyla Edremit'ten sonra Yeşilyurt sapağına geliyorsunuz.




       Fiyatlarda sezona göre değişiklik yapılıyor. Bir evde altı kişi kalabiliyor, kişi sayısı fiyatı etkilemiyor.









© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.