SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Köpürtün keyifleri!

Köpürtün keyifleri!

|
Dünya Yayıncılık'tan piyasaya çıkan "Amatörler İçin Bira" adlı kitap, iyi bir biranın nasıl seçilmesi, değerlendirilmesi, satın alınması ve üretilmesi gerektiğini öğretiyor.

Birahane veya barlardaki biralar arasından seçim yapmakta zorlanıyor musunuz? Bir lager ve ale arasındaki farkı bilmiyor musunuz? Kendi biranızı üretmeyi arzuluyor fakat mutfağı batıracağınızdan mı korkuyorsunuz? Artık korkmanıza gerek yok!
"Amatörler İçin Bira" adlı kitap, bira dünyasına girmenize önayak olacak mükemmel bir yol gösterici. Bira üreticilerinden ev biracılığına, bira ve yemek eşleşmelerine varıncaya dek bira üzerine bilmeniz gereken her türlü şey bu kitapta var. İşte kitabın içerisinde bulacaklarınız...
  • Aleler, lagerler ve diğer bira türlerinin karakteristik özelliklerinin tanınması...
  • Bira tadımı ve şerbetçiotu, malt, renk ve berraklık öğelerinin değerlendirilmesi...
  • Bira etiketlerini okuyabilme ve bira listesini profesyonellere taş çıkarırcasına yorumlayabilmenin incelikleri...
  • Tüm dünya biralarının tecrübe edilmesi...
  • Biranın depolanması ve uygun bardak seçimi...
  • Kendi mutfağınızda kendi biranızı üretmenin yöntemleri...
  • Dünya çapındaki bira festivalleri ve çeşitli organizasyonlar...
  • Bira kulüp ve derneklerine üye olmak, bira ile ilgili yazılı kaynakları takip etmek...

    Kitapta biranın tadına varmak, basit yemekleri ziyafete dönüştürmek için gerekli püf noktalarına da sıkça yer veriliyor. İşte bu püf noktaları arasından en fazla dikkat çekenler...
  • Bira konusunda ne kadar bilgili olursanız, içme zevkiniz o kadar artar.
  • Bilginiz arttıkça evde bira yapmaya özenirsiniz ve bira çeşitleri üzerine odaklanırsınız.
  • Eğer onun için deli olduğunuz biri, bira için sizden daha fazla çıldırıyorsa, bir şeyler öğrenmeniz fena olmaz. Unutmayın, bilgi her zaman güçtür.
  • Fıçı bira, şişe biradan daha iyidir çünkü; daha tazedir, pastörize edilmemiştir, uygun şartlarda depolanmıştır ve şişe biralara nazaran daha küçük kabarcıklara ve kremli bir iç yapıya sahiptir.
  • Bir birayı değerlendirmek için birkaç yudum içmek gerekir. Büyük porsiyonlar servis edildiği takdirde iş deneme olmaktan çıkar.
  • Eğer birayı bardağa doldururken özen gösterilmezse şişenin veya kutunun içerisindeki gaz direkt olarak midenize gider. Bu da istenmeyen bir mide ağrısına neden olur.
  • Bira ne kadar soğuk olursa karbonasyon o denli az olur. Karbonasyon ne kadar az olursa bira o denli az koku verir.
  • Yemek yanında şaraptan daha az bira içersiniz. Arkadaşlarınızla bir şişe bira açın ve şarap kadehlerini kullanın. Daha az alkol ve kalori alırsınız.

    Bir tarif
    Alsace Usulü Biralı Tavuk

    Malzemeler
  • 1 adet orta boy tavuk (8 parçaya bölün)
  • 3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 3 bardak açık renk bira
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı kremşanti
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 adet doğranmış soğan
  • 1 adet taze sarmısak
  • Taze biber
  • Tuz

    Yapılışı
  • Tavuğu tuzlayıp biberleyin. Tavukları 2 yemek kaşığı yağda kızartın.
  • Soğan, sarmısak ve birayı ekleyin. Fokurdamaya başlayınca ateşi kısıp 40 dakika bu pozisyonda bekletin. Tavuğu pişirme kabından alarak sıcak şekilde muhafaza edin.
  • Kalan sıvıyı orta ateşte bir süre daha pişirin. Bir kenarda bekletin.
  • Kalan bir kaşık yağı sos tavasında eritip unla iki dakika pişirin. Kenardaki bulyonun içine katın, 10 dakika hafif ateşte tutun.
  • Yumurta sarılarını ve kremşantiyi bir kaba koyup elde ettiğiniz tavuk suyundan bir bardak dökerek yavaşça karıştırın. Bunu sos tavasına boşaltıp kaynatmadan ısıtın.
  • Sosu tavuğun üzerine dökerek sıcak servis yapın.

    --> İnternette bira
  • pekkel.uthscsa.edu/beer.html
  • realbeer.com
  • www.beerinfo.com/-jlock/wwwbeer.html
  • kalamazoo.inetmi.com/cities/kazoo/arcadia.html
  • www.mcs.com/-nr706/gp.html/story
  • www.grants.com
  • www.HartBrew.com
  • www.interport.net/witbeer
  • www.paulaner.com/bier
  • www.mes.com/chomsky/beer.html
  • www.pubcrawler.com/
  • © Copyright 2024

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.