SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Osmanlı seminerleri başlıyor

Osmanlı seminerleri başlıyor

|

Beş yılı aşkın süredir Maçka'da Antik Palace'da sürdürülen "Antika Seminerler", "Dekorasyon Bilgileri" ve "Resim Sanatı" seminerlerine katılanların istekleri ve 1999 yılının Osmanlı İmparatorluğu'nun 700. kuruluş yıldönümü oluşu nedeniyle mart ayı içinde "Osmanlı Kültürü Seminerleri" başlatacaklarını ifade eden Antik A.Ş yetkilileri bu konuda şu bilgileri veriyorlar:
"Sekiz hafta sürecek olan bu seminerlere Osmanlı kültürüne giriş demek daha doğru bir ifade olabilir. Tabii ki içinden 35 devlet çıkan bir coğrafyaya dağılan büyüklükteki bir süre sekiz haftaya sığdırılmaz. 1299'dan 1999'a 700 yıllık bir kültürün mirasçısıyız. Geçmişimizle ilgili bir fikir sahibi olabilmek için asgari bazı şeyleri bilmek zorundayız. Amacımız ne göklere çıkarmak, ne de yermektir. Sekiz haftalık programda şu başlıklar var: 'Osmanlı Saray Yaşamı', 'Osmanlı Şehir Yaşamı', 'Osmanlı Kültür ve Sanatı', 'Osmanlı Musikisi', 'Ebru Sanatı ve Uygulama', 'Osmanlı'da Matbaa, Harita'".
Seminerler bu bilgilerin ışığında son hafta yapılacak olan Topkapı Sarayı ve Harem gezisi ile son bulacak. Salı günleri 14:00 - 17:00 arası Antik Palace'da sekiz hafta sürecek olan seminerlere katılmak isteyenler 0212 236 24 60 no'lu telefona başvurabilirler. Sekiz seminerin toplam ücreti 78 milyon 200 bin TL. Seminer başına ise 10 milyon ödemek yeterli.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.