SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Ramazan’da dengeli beslenme

Ramazan’da dengeli beslenme

|

 

Doğru beslenmenin temeli her besin grubundan yeterli miktarda almaktan geçiyor. Her zaman olduğu gibi Ramazan ayında da bu temele uyarak beslenmek en doğru olanı


       Ramazan geldi hoş geldi... Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ev hanımlarını bir telaş aldı. “Bu akşam ne pişirsem, hangi tatlıyı yapsam?" sözlerini şimdiden duyar gibiyiz. Sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmek için, etinden sütüne, baklagiline kadar her besin grubundan, yeterli miktarda almalısınız. Özenle hazırlanan Ramazan sofralarınızda sağlığınızı riske etmeyecek yemekleri tercih etmelisiniz.

       Sahurda hafif yeyin
       International Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Canan Öcal Kuzum, Ramazan ayında kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini belirterek ağır, yağlı ve kızarmış yemeklerden uzak durulması gerektiğini söylüyor. Oruç nedeniyle uzun süre boş kalan mideyi bu tür besinlerle yormanın yanlışlığına dikkat çeken Kuzum, iftarda ve sahurda kahvaltı türünde hafif yiyeceklerin başlangıç için tercih edilip, asıl yemeğin iki saat sonra yenilmesi gerektiğini belirtiyor.Yenilen güzel bir iftar yemeğinden bir saat sonra yapılacak olan yarım saatlik yürüyüşler ise Ramazan ayının sağlıklı geçirilmesini sağlıyor. Gün boyu vücudun su ihtiyacını karşılamak için özellikle sahurda bol su ve meyva suyu içmek gerekiyor. Ayrıca, sahurda ağır yiyecekler yiyerek uyumak da oldukça sakıncalı. Bu yüzden yenilenlerin hafif olmasına dikkat edilmeli.





© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.