SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Şapırdatmak lezzet katıyor

Uzmanlar, açık ağızla, şapırdatarak yemek yemenin lezzeti artırdığını söyledi

|

İngiliz araştırmacılar, yemeğin daha lezzetli olması için ağız şapırdatmayı önerdi. Times’ın haberine göre, Oxford Üniversitesi Deneysel Psikoloji Profesörü Charles Spence, “Her şeyi yanlış yapıyoruz. Çocuklarımıza ağızlarımız kapalıyken kibarca çiğnemenin erdemlerini överek anlatıyor ve” görgü kuralı aşılıyoruz. Halbuki ağız açıkken çiğnemek daha dolgun bir duyusal deneyimle sonuçlanabilir” dedi.
Et, sebze-meyveler uçucu organik bileşikler olarak bilinen molekülleri içerir. Bu moleküllerin yarattığı aromalar koku duygusuyla bir yemeğin lezzetine katkıda bulunurlar. Öte yandan ‘çıtır çıtır’ diye ses geldiğinde hem cips hem de elma yemek daha zevkli olarak derecelendirildi.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.